Ce spune proaspăta mămică, supravieţuitoarea accidentului cu 7 morţi din Iaşi, despre tragedie: M-am născut a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video

Tânăra de 24 de ani, aflată în ambulanţa implicată în accidentul de la Iaşi în urma căruia şi-au pierdut viaţa şapte persoane, povesteşte clipele de coşmar prin care a trecut. Ea a sfidat moartea şi a adus pe lume un băieţel sănătos. În schimb, în familile celor care şi-au pierdut viaţa este astăzi doliu, şase dintre ei au fost conduşi pe ultimul drum.

Tânăra are 24 de ani, iar marţi, 1 februarie, a adus pe lume primul său copil. Femeia locuieşte în Fărcăşeni, comuna Strunga, de unde fusese preluată de ambulanţa care urma să o transporte la spitalul din Iaşi.

"Eram panicată, speriată. M-am născut a doua oară", spune femeia, care a scăpat ca prin minune după ce ambulanţa în care se afla a fost izbită de un TIR.

Tragedia a fost evitată la milimetru de şoferul ambulanţei care a tras rapid de volan. În acele clipe de groază, Maria nu şi-a dat seama cât de aproape a fost de moarte. Însă Cristi, soţul ei, a văzut carnagiul cu ochii lui, atunci când a ajuns la locul accidentului, potrivit unui reportaj realizat de Observatornews.ro.

"Am fugit sus, la nevastă-mea, că era în ambulanţă. A fost un şoc. Suntem... încă nici nu realizăm... Foarte norocoşi, n-avem cuvinte", spune soţul femeii.

Lovită la spate, în travaliu, speriată şi în stare de şoc, tânăra mamă a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu a adus pe lume un baiţel de 2700 de grame. Naşterea a avut loc la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi.

Dar n-a putut să-şi ţină în braţe copilul: femeia are COVID, aşa că Albert-Nicolas a fost luat de lângă ea.

"Momentan este negativ, este un copil care prezintă un prognostic foarte bun", spune managerul de la maternitate.

"L-am văzut un pic aseară, prin geam. Sunt foarte bucuroasă, mi l-am dorit foarte mult", spune tânăra mămică. Fericirea e umbrită de durerea în mijlocul căreia a venit noua viaţă pe lume.

Doliu în famiiile victimelor care şi-au pierdut viaţa în accident

Cei şase prieteni care au pierit împreună au ajuns azi, acasă, în sicriu. Patru dintre ei locuiau pe aceeaşi uliţă. Drumul până la biserică le-a fost pavat cu lumânări. Tot satul îi plânge, îndurerat şi revoltat.

Doliu şi în familia lui Andrei Radu, şoferul care conducea TIR-ul şi a pierdut controlul volanului. Bărbatul avea doar 30 de ani, era singur la părinţi şi urma să se căsătorească. Acesta va fi condus pe ultimul drum sâmbătă.

Ancheta poliţiei continuă.