Cazul ciudat al tânărului care a omorât accidental un muncitor aflat pe schelă. Ce daune va plăti copilului defunctului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 31 de ani, din Iaşi, a fost încarcerat după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Ştefan Mihai Bejenariu a împuşcat în ochi un muncitor aflat pe o schelă, în timp ce testa o armă pe care o deţinea nelegal.

Povestea acestui caz complicat a început în mai 2014 când ieşeanul a cumpărat din Belgia, pentru 425 de euro, o carabină cu aer comprimat ce era încadrată în categoria neletală, dar care era supusă autorizării. Pentru că ştia că nu se poate întoarce cu ea în ţară, bărbatul a apelat la o firmă curierat şi a trimis arma printr-un colet fratelui său, fără a-i spune acestuia ce îi trimite, potrivit propriilor declaraţii.

După câteva zile, Bejenariu s-a întors în ţară şi a mers la domiciliul fratelui său, luând coletul şi depozitându-l în podul casei aflată în construcţie. Pe 2 iunie 2014, Bejenariu se afla la casa în construcţie a fratelui său, imobil unde se aflau mai mulţi muncitori, unii pe schele.

„Inculpatul a decis să încerce arma cumpărată şi a început să execute focuri prin fereastra de la podul imobilului, fără a ţine cont de faptul că pe acel perete, în exterior, se găsea o schelă folosită de muncitorii fratelui său pentru executarea lucrărilor. Conduita inculpatului a stârnit îngrijorarea martorului B.M., care i-a atras atenţia că putea răni pe cineva şi i-a cerut să se oprească, fără a fi însă luat în seamă de inculpat”, se arată în motivarea instanţei. Una dintre alice l-a lovit în ochi pe unul dintre muncitor. Acesta a strigat de durere după care a căzut de pe schelă. A fost transportat la spital în stare gravă însă, după două zile, a murit.  

Bejenariu a semnat un acord prin care s-a obligat să plătească 30.000 de euro, preţul unei case, pentru băiatul minor al muncitorului care a murit. De asemenea, s-a mai obligat şi la plata unui ajutor de 130 de euro pe lună până când minorul va ajunge la majorat sau până îşi va finaliza studiile superioare.