Bărbatul care şi-a decapitat concubina în plină stradă a fost condamnat la 12 ani de puşcărie. Ce daune va plăti criminalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Toderică şi-a ucis soţia în urmă cu un an tăindu-i gâtul cu un cuţit, în plină stradă FOTO Facebook

Ieşeanul care acum un an şi-a ucis concubina în plină stradă după ce a înjunghiat-o cu un cuţit în piept a fost condamnat de prima instanţă ieşeană.

Judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la 12 ani de puşcărie pe bărbatul care şi-a ucis, în toamna anului trecut, concubina pe o stradă din cartierul Tătăraşi. Instanţa a mai decis ca Petru Toderică să plătească daune total de 60.000 de lei aparţinătorilor victimei, precum şi o pensie lunară de 120 de lei, până la data majoratului, celor doi copii minori rămaşi fără mamă.

Potrivit procurorilor, în ziua crimei, pe 30 octombrie 2013, Petru Toderică a intrat într-o cârciumă din Oancea, unde a băut vin şi coniac. La un moment dat, a zărit-o pe concubina sa care trecea pe stradă şi a abordat-o cerându-i să se împace cu el. Cei doi au ajuns din mers pe strada Ciurchi, unde, văzând că refuză să se împace cu el, bărbatul a împins-o pe Gabriela Puricoi într-un gard cu soclu de beton, ameninţând-o că o va tăia pe faţă cu cuţitul. Victima s-a zbătut, însă a fost dusă cu forţa pe cealaltă parte a străzii de Toderică. Acesta a aşezat-o într-un tufiş, unde a lovit-o. La scenă au asistat, de la aproximativ 15 metri, două femei care se aflau pe stradă. Procurorii notează că Toderică s-a aşezat deasupra victimei şi cu un briceag i-a tăiat gâtul până la vertebra cervicală.

Ulterior, inculpatul a plecat printre blocuri şi în zona Doi Băieţi a aruncat cuţitul într-o gură de aerisire. S-a plimbat o vreme prin cartier, declarând ulterior că a vrut să se sinucidă. Mai apoi, se mai arată în actul de acuzare, Toderică a sunat un prieten cu care a mers împreună în cartierul Bularga, unde au băut 200 de mililitri de vodcă. În timpul discuţiei, Toderică i-a mărturisit prietenului că şi-a ucis iubita, însă pentru că acesta nu l-a crezut a decis să-l ducă la locul faptei. Procurorii notează că amicul asasinului nu a înţeles exact unde s-a produs fapta şi că atunci când s-a întors la Toderică acesta dispăruse.  În aceeaşi noapte, agresorul a fost prins.

Citeşte şi: 

UPDATE Tânără de 34 de ani omorâtă în plină stradă la Iaşi. Concubinul femeii, principalul suspect, a fost prins de Poliţie