Weekend fără incidente notabile în staţiunile montane din judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au apelat mai mult la boburi decât la schiuri

Salvamontiştii nu au avut prea mult de lucru la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat. În timp ce la Straja s-au înregistrat trei fracturi şi o plagă frontală, turiştii din Parâng au suferit doar luxaţii. Zăpada a fost bună mai mult pentru săniuş decât pentru schiat.

În staţiunea Straja, s-a schiat doar pe pârtia de la teleshiul 1. Câţiva dintre cei aproximativ 700 de turişti care şi-au petrecut weekendul la munte au avut parte însă şi de evenimente neplăcute. ,,Incidentele au fost minore. S-au înregistrat trei fracturi şi o plagă frontală”, a declarat George Resiga, şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni. În prezent, drumul de acces spre staţiune este accesibil. Azi-noapte a nins, însă drumarii au împrăştiat sare şi nisip pe partea carosabilă. ,,Stratul de zăpadă a crescut cu patru centimetri, însă condiţiile de schi nu sunt bune. Îmbunătăţiri pe zona schiabilă nu vor exista pe întreg parcursul săptămânii”, a adăugat Resiga.

Situaţie similară în Parâng

Situaţia este similară şi în Parâng, unde stratul de nea nu depăşeşte 20 de centimetri. Se înregistrează ceaţă. ,,În weekend, s-a schiat puţin, însă turiştii s-au dat din greu cu săniile şi cu plăcile. Nu am avut niciun incident major, doar luxaţii de umăr”, a precizat Dumitru Bârlida, şeful Serviciului Public Salvamont Petroşani.