Un inspector din cadrul ITM Hunedoara a fost arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă

Puiu Dişa, inspector în cadrul ITM Hunedoara a primit, din partea magistraţilor Tribunallului Alba Iulia,mandat de arest preventiv pentru 29 de zile după ce procurorii DNA din cadrul serviciului teritorial Alba Iulia l-au prins în timp ce lua o şpagă de 1.000 de lei

Tribunalul Alba Iulia a decis, astăzi, emiterea unui mandat de arestaare pentru 29 de zile pentru Puiu Dişa, angajat în cadrul ITM Hunedoara.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, hunedoreanul a pretins o mită de 1.000 de lei unui patron pentru a nu-l amenda. Patronul l-a denunţat pe inspector la DNA care au organizat un flagrant în timp ce administratorul firmei îi oferea suma de bani cerută.

“Puiu Dişa a efectuat un control de rutină la o societate comercială din Hunedoara unde a depistat mai multe nereguli privind securitatea şi sănătatea în muncă. Pentru a nu-l amenda pe patroin a cerut de la acesta suma de 1.000 de lei”, se arată în comunicatul DNA.

Administratorul firmei a cerut ajutorul procurorilor care au organizat uin flagrant. Pe baza probelor obţinute, magistraţii Tribunalului Alba Iulia au dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.