Profesorii de la Grupul Şcolar Horea au întrerupt cursurile, în această dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de cadre didactice de la Grupul Şcolar „Horea” din Deva au refuzat astăzi, de la orele 10.00, să mai intre la cursuri pentru a preda, nemulţumite de decizia de comasare a instituţiei cu Grupul Şcolar „Grigore Moisil”.

Majoritatea profesorilor au rămas în cancelarie,iar unii dintre dascăli au intrat în clase pentru a le transmite elevilor decizia de suspendare a cursurilor. „Suntem supăraţi că vom fi evacuaţi dintr-un liceu care a adus profit şi că unii dintre dascăli şi-ar putea pierde locul de muncă”, a declarat liderul sindical Florin Vălean. „O să ne simţim ca nişte străini, în noul liceu, dacă ne vor muta din şcoală”, este de părere Cosmin, unul dintre elevii de clasa a noua.

Ioan Jurchelea, inspectorul şcolar adjunct al IŞJ Hunedoar condamnă protestul profesorilor de la „Horea”. „Este o acţiune greşită”, spune el. Inspectorul general Alexandru Lăutaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, iar profesorii care nu au intrat astăzi la cursuri nu vor fi plătiţi pe orele pierdute.