Planuri „de lux” pentru fostul sediu al ICSH din centrul vechi al Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea istorică folosită până în vara acestui an ca sediu social pentru Întreprinderea de Construcţii Siderurgice Hunedoara (ICSH) ar putea deveni hotel de cinci stele, susţine primarul Hunedoarei, Viorel Arion. În prezent, construcţia veche de la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea este părăsită.

Fostul sediu administrativ al ICSH are şanse să fie transformat într-un hotel de lux, cu ajutorul autorităţilor locale şi judeţene, potrivit primarului Hunedoarei Viorel Arion. Afirmaţia a fost făcută de acesta într-o emisiune pe postul Hunedoara TV.

Primarul Hunedoarei a precizat că locaţia „se pretează” pentru a deveni un hotel de lux pentru vizitatorii care ajung la Castelul Corvinilor, aflat în imediata apropiere. Clădirea istorică unde până în vara acestui an a fost sediul ICSH are o vechime de peste un secol. În prezent este pusă sub lacăt. De altfel, ICSH se află în insolvenţă din vara anului 2012, iar lichidatorul judiciar al companiei a scos la vânzare mai multe imobile aflate în patrimoniul acesteia.

Fostul sediu al ICSH se află pe Strada Constantin Bursan în imediata apropiere a Castelului Corvinilor. Clădirea istorică, fost sediu şi al Uzinelor de Fier ale Hunedoarei, a rămas în picioare, în mijlocul unui peisaj sinistru: este înconjurată de terenurile dezafectate şi ruinele fostului combinat siderurgic al Hunedoarei.

FOTO: Ilustrată din în 1912

Vă recomandăm şi:

ICSH e vândut pe bucăţi de lichidator. Preţul total ajunge la 700.000 de euro

Cei mai bogaţi romi din Hunedoara şi-au construit ilegal palatele cu turnuleţe. Au primit amenzi de câte 10.000 de lei

FOTO VIDEO Peisajul postapocaliptic al Hunedoarei: ce a rămas din combinatul devastat pentru fier vechi

Cum arăta industria din Hunedoara în 1966, când imaginea uzinelor a fost imprimată pe bancnota de 25 de lei  

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara