Doliu în breasla scriitorilor. A murit poeta Lucia Ileana Floran, unul dintre primii editori şi tipografi după 1990

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A murit Lucia Ileana Floran, unul dintre oamenii de cultură apreciaţi ai judeţului Hunedoara, Scriitoarea în vârstă de 57 de ani s-a stins din viaţă în Cluj-Napoca.

Scriitoarea Ileana-Lucia Floran, una dintre personalităţile culturale ale municipiului Orăştie, a murit la Cluj Napoca, în urma unui accident vascular.

Născută în 1960, Lucia Floran s-a remarcat în peisajul literar şi editorial de după 1990, numele Ilenei-Lucia Floran şi-a câştigat în scurtă vreme un loc special, un loc dobândit cu muncă şi perseverenţă, dar şi cu o mare dragoste pentru cartea pe care a scris-o şi a editat-o în acelaşi timp.

Lucia Floran a publicat în reviste literare ca „Boema”, „Ardealul literar”, „Arcada”, „Rapsodia”, „Vatra veche”, „Vox Libri” etc.

A fondat revistele literare „Visul” şi „Dăruiri literare”, la ambele fiind redactor-şef. A fost directoarea  Editurii Emma din Orăştie. A debutat editorial în 2006 cu volumul de versuri „Surâsul timpului”.
Pentru romanul „Tăcerea destinului” (2012) a fost premiată de Liga Scriitorilor din România, Filiala Judeţului Hunedoara, cu distincţia „Romanul anului”.

A fost membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi a Ligii Scriitorilor din România. Lucia Floran a fost autoarea mai multor cărţi, „Surâsul timpului”, „Paşi” (poezii şi proză scurtă), „Pustiul din suflet” (proză scurtă),  iar de-a lungul anilor a reuşit să obţină mai multe premii literare şi distincţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

O nouă tragedie a avut loc în Munţii Retezat. A murit rangerul David Bernat, din Parcul Naţional Retezat

O tragedie s-a petrecut, marţi seara, în Munţii Retezat. Rangerul David Radu Bernat a murit în timp ce se afla cu doi apropiaţi pe munte, în zona Râului Şes.

O nouă tragedie a avut loc în Munţii Retezat. A murit rangerul David Bernat, din Parcul Naţional Retezat

O tragedie s-a petrecut, marţi seara, în Munţii Retezat. Rangerul David Radu Bernat a murit în timp ce se afla cu doi apropiaţi pe munte, în zona Râului Şes.

Lista neagră a dezastrelor petrecute pe drumurile ţării. 48 de morţi în autobuz, marea tragedie ascunsă de comunişti

Cel mai grav accident rutier din istoria României s-a petrecut în 1980, în nordul ţării, unde un autobuz supraîncărcat cu navetişti s-a prăbuşit într-o mlaştină. Şi alţi şoferi au provocat tragedii soldate cu zeci de morţi, pe şoselele ţării.

Mai multe pentru tine:
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai