Cum a transformat Air by Corneliu, un BMW de serie într-o mașină de drift unică în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sistem original, inventat de Corneliu Băneasă a transformat un BMW într-o mașină unicat adaptată concursurilor de drift. Mașina, pilotată de Marcel  Marian, va participa, în această lună, la competiția națională de drift de la Iași

Aproape șase luni a muncit inventatorul devean Corneliu Băneasă pentru a tranforma o idee într-un aparat special conceput pentru concursurile de drift. Instalația unicat a inventatorului a fost montată pe autoturismul marca BMW aparținând lui Marcel Marian, singurul pilot din Vestul României atestat de Federaţia Română de Drift. “Nicio mașină din lume nu dispune de o instalație de acest gen. Practic, noul sistem de aerare inventat de mine, permite alimentarea cu aer a motorului indiferent de poziția mașinii față de axul drumului. mașinii. În acest fel, în competițiile de drift, acest sistem permite o alimentare cu aer în așa fel încât motorul nu pierde putere nici măcar atunci când mașina se află în derapaje controlate”, explică inventatorul.
Marcel Marian a testat noua mașină într-o suită de drift-uri și a rămas de-a dretpul impresionat. “Am rupt o pereche de pneuri dar mașina s-a comportat fantastic. Nu s-a supraîncălzit, e mai puternică iar reprizele motorului sunt fantastice”, spune Marian. Hunedoreanul va participa în această lună, la competiția națională de drift de la Iași.