Un mureşean, amendat de jandarmi pentru că vindea ilegal oale şi cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele de uz casnic au fost confiscate de jandarmi

Tânărul de 35 ani încerca să-şi vândă marfa prin centrul oraşului, fără a deţine vreun document de provenienţă a obiectelor. Jandarmii giurgiuveni l-au amendat cu 1.000 de lei şi i-au confiscat marfa.

Mureşeanul a fost surprins de jandarmi în timp ce oprea trecătorii şi le oferea acestora, la preţuri avantajoase, seturi de oale din inox şi cuţite de bucătărie. Pus în situaţia de a prezenta acte de provenienţă, tânărul a ridicat din umeri pentru că nu a avut ce arăta.
El le-a declarat jandarmilor că a cumpărat obiectele de uz caznic dintr-un complex en-gross din Bucureşti, scopul său fiind de a le comercializa la alt preţ.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei iar produsele au fost confiscate de jandarmi.
„Efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 - 1.500 de lei. Deşi această prevedere legală a fost intens mediatizată, în ultima perioadă pe raza municipiului Giurgiu au fost surprinse mai multe persoane care ofereau spre vânzare diferite produse, fără a deţine autorizaţie de vânzare sau documente de provenienţă pentru bunurile pe care le comercializau”, se specifică în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu.