Trafic oprit pe DN 61, în Giurgiu, pentru extragerea și repunerea pe roți a unui TIR răsturnat

0
Publicat:

Traficul rutier este oprit luni, între orele 15 și 17, pe un tronson din DN 61, pentru aducerea pe carosabil a unui TIR care a ieșit în decor și s-a răsturnat săptămâna trecută.

TIR implicat într-un accident FOTO arhivă Facebook Poliția Română

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că pe DN 61, între localitățile Ghimpați și Lețca Nouă, din județul Giurgiu, traficul rutier este oprit în totalitate, pentru aproximativ două ore.

Măsura a fost luată pentru a permite extragerea și repunerea pe roți a unui autotren (TIR) ce a fost implicat într-un eveniment rutier în data de 9 noiembrie 2022.

Autovehiculele sunt deviate pe rute ocolitoare. Valorile de trafic erau reduse în jurul orei 15.00.

Atenție sporită la condițiile de trafic!

Amintim că luni, 14 noiembrie, Centrul Infotrafic a semnalat condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe mai multe drumuri.

Vizibilitatea a coborât luni chiar şi sub 50 de metri pe mo serie de artere rutiere din 20 de judeţe, inclusiv Giurgiu.

S-a circulat în condiții de ceață și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța, A4 Ovidiu-Agigea, A10 Sebeș-Turda, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Poliţiştii recomandă şoferilor să reducă viteza în mers, să sporească atenţia la volan, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să evite manevrele riscante sau depăşirile periculoase.

"Nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!", e recomandarea făcută luni de Centrul Infotrafic.

Informații în timp real

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Mai multe pentru tine: