Perne şi produse farmaceutice de la japonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curioşii au putut bea apă alcalină puternic ionizată

Ilie Olteanu, reprezentantul în România al Institutului Japonez de Cercetare Nikken, împreună cu alţi doi colaboratori români, a prezentat celor 50 de persoane aflate astăzi în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „I. A. Bassarabescu” produse şi tehnici naturiste pentru sănătate şi bunăstare.

Giurgiuvenii sperau să întâlnească japonezi adevăraţi care să îşi prezinte produsele, însă s-au înşelat. Chiar şi reprezentanţii bibliotecii au fost luaţi prin surprindere, aceştia amenajând o expoziţie de carte despre cultura, civilizaţia, turismul şi medicina tradiţională a statului asiatic.
Au fost prezentate, printre altele, tălpici pe bază de magneţi naturali, o pernă dintr-un material special care conţine extract din carapace de broască ţestoasă, şosete, un dispozitiv de filtrare a apei şi un filtru de aer, produse cosmetice sau farmaceutice.

Conform spuselor lui Ilie Olteanu, orice produs Nikken are la bază energia solară menţinând tonusul, prevenind şi vindecând o serie de afecţiuni. În timpul prezentării, giurgiuvenii au fost invitaţi să completeze o serie de formulare prin care îşi dădeau acordul să devină colaboratori ai Nikken, putând în acest fel să comande produsele firmei.