Secretarul de stat Lucian Georgescu a demisionat de la Ministerul Cercetării. Ce motive stau la baza deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Georgescu FOTO Arhivă

Profesorul universitar consideră că activităţile de cercetare de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt prioritare pentru cariera sa şi, în plus, a anunţat că va candida la poziţia de rector al instituţiei academice amintite.

Profesorul universitar gălăţean Lucian Puiu Georgescu şi-a depus marţi, 23 aprilie 2019, demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării.

„Consider că acţiunile în Universitate sunt prioritare şi că este necesar să-mi dedic tot timpul implicându-mă în activităţile educaţionale şi de cercetare. În plus, nu ascund faptul că mă pregătesc pentru a candida la poziţia de rector al Universităţii", a declarat Lucian Georgescu.

În ultimii doi ani, prof. univ. dr. Lucian Georgescu a îndeplinit funcţiile de secretar de stat, ministru şi, din nou, secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării. El a ocupat şi funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

A mai candidat pentru funcţia de rector al universităţii de stat gălăţene şi în urmă cu şapte ani. Alegerile pentru funcţia de rector vor avea loc la începutul anului 2020.