Romgaz şi Electrocentrale negociază încălzirea apartamentelor gălăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazanele de la Electrocentrale continuă să producă agent termic

Furnizorul de gaz a renunţat deocamdată la sistarea livrărilor către CET şi a aceptat încheierea unui nou contract pe termen nelimitat. Prefectul încă mai încearcă să-l convingă pe primarul Dumitru Nicolae că trebuie găsit un alt distribuitor pentru agentul termic.

Paul Florea, prefectul judeţului, ne-a informat că, în urma negocierilor purtate între conducerea Electrocentrale Galaţi şi o delegaţie a Romgaz Mediaş, furnizorul de combustibil necesar pentru producerea agentului termic primar a renunţat să mai sisteze livrările.

„Romgaz n-a mai oprit furnizarea, iar caloriferele racordate la reţeaua de termoficare nu s-au răcit. În urma negocierilor, care continuă, putem spune că acest pericol a fost înlăturat. Rămâne ca Romgaz şi Electrocentrale să cadă de acord asupra unei eşalonări a plăţilor care să poată fi respectată. Oricum, s-a convenit încheierea unui nou contract de furnizare pe termen nelimitat", a declarat prefectul.

Paul Florea a mai spus că, în cursul rundei de negocieri de miercuri, la care a participat, reprezentanţii Romagaz au fost informaţi şi au înţeles că nu există resurse financiare pentru plata în avans a celor 2 milioane de lei reprezentând contravaloarea gazului pentru o lună.

„Am discutat şi cu primarul Dumitru Nicolae, căruia i-am promis tot sprijinul în problema asigurării încălzirii locuinţelor, dar am cerut la rândul meu să colaborăm pentru găsirea unui alt distribuitor, în locul Apaterm. Urmează să reluăm discuţiile la finele acestei săptămâni", a mai declarat prefectul Paul Florea.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a notificat Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Economiei şi Industriilor cu privire la situaţia de la Galaţi.