Marele Trofeu al Festivalulului internaţional de folclor „Doina Covurluiului” a ajuns în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe scena festivalului au cântat şi au dansat peste 350 de artişti

Premiile I, II şi II au revenit ansamblurilor folclorice din Macedonia, Slovacia şi Bosnia-Herţegovina. Ceilalţi participanţi la festival au primit premii speciale.

Festivalului internaţional de folclor „Doina Covurluiului" - din care a făcut parte şi maestrul coregraf Marin Barbu („Nea Mărin", protagonistul mai multor emisiuni de divertisment de la ProTV) - a deliberat. Cele mai bune prestaţii artistice au fost cele ale ansamblurilor folclorice din Grecia, Macedonia, Slocacia şi Bosnia- Herţegovina,

Astfel, Marele Trofeu al festivalului a fost acordat ansamblului folcloric „Evros" din Grecia, care a binemeritat, nu doar premiul, ci şi ropotele de aplauze ale spectatorilor.

Premiul I a revenit ansamblului "Goce Delchev" din Macedonia. Pe locul al doilea, s-au clasat membrii ansamblului „Magura" din Slovacia. Premiul III a fost acordat ansamblului „Samac" din Bosnia Herţegovina.

Premiul special de popularitate a fost decernat ansamblului folcloric „Doina Prutului" din Colibaşi din a cărui componenţă a făcut parte ca dansator însuşi primarul localităţii.
Ansamblului „Trandafir de la Moldova" i-a fost acordat premiul de excelenţă, iar dansatorii ucraineni "Bessarabskij souvenir", premiul pentru virtuozitate.