Încep cursurile de recalificare profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cursurile de recalificare, şomerii vor învăţa să gătească. Foto Adevarul

Unul din 200 de şomeri are şansa să urmeze cursurile de recalificare organizate de Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Persoanele care au rămas fără locuri de muncă şi vor să se califice într-un nou domeniu de activitate au acum şansa de a participa la cursurile de recalificare organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Totuşi, vestea nu îi poate bucura pe toţi cei 70.000 de şomeri din judeţele Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea.


Şi asta deoarece, pe parcursul lunii martie nu vor începe decât 15 astfel de cursuri la care pot participa doar 350 de persoane. Cei mai nocorşi cursanţi vor fi cei din Vrancea, aici fiind organizate şase clase în care se vor „preda" meserii precum operator introducere date, formator, fierar betonist, instalator instalaţii sanitare şi frizer.


La rândul lor, o mică parte dintre şomerii gălăţeni şi brăileni vor avea ocazia să înveţe meseriile de bucătar, ospătar , zugrav şi dulgher. În total, în cele două judeţe se vor susţine nouă cursuri de calificare, la sunt aşteptaţi câte 140, respectiv 112 cursanţi.


Singurii care nu vor avea şansa de a se recalifica gratuit într-un nou domeniu de activitate sunt buzoienii. Cu toate că numărul persoanelor rămase fără locuri de muncă a ajuns la 19.000, în mod inexplicabil, AJOFM Buzău nu va organiza, cel puţin în luna martie, nici măcar un singur curs de recalificare.

Mai multe pentru tine:
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene