Galaţi: Topul reducerilor şi promoţiilor din magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a nu rămâne cu produsele pe raft, comercianţii reduc din preţ

 În această perioadă, magazinele practică reduceri de 30-50 %, iar în cazuri excepţionale, ajung şi la 70 % . Produsele care pot fi cumpărate la cele mai avantajoase preţuri sunt articolele vestimentare,  cele din piele, tricotajele şi încălţămintea pentru sezonul rece

Comercianţii au lansat deja oferte promoţionale la produsele de sezon. Puloverele, pantofii, paltoanele şi cizmele, care lunile trecute păreau imposibil de cumpărat au devenit acum accesibile. Cea mai mare reducere, respectiv de 70%, am întâlnit-o la magazinul  House of Art. Cămăşile  bărbăteşti  au reduceri de preţ de la 89 de lei, la 29 de lei, puloverele, de la 60 lei, la 29 lei, iar pardesiurile sunt reduse de la 349 lei, la 249 lei.

Cu oferte de nerefuzat vă întâmpină şi magazinul Fox, care practică în această perioadă reduceri de 50 şi chiar70 %. Astfel, blugii de damă au preţuri reduse de la 169, la 89 lei, iar puloverele, de la 89, la 46 de lei. Şi la articolele pentru cei mici s-au făcut reduceri de preţuri. Spre exemplu, botoşei pentru bebeluşi se pot cumpăra la preţul de 15 lei, puloveraşele costă 29 lei, iar paltonaşele costă 60 lei, preţurile fiind cu 50 % mai mici.

Şi hypermarketul Real anunţă reduceri de 50% la confecţii pentru copii, femei şi bărbaţi. O ofertă tentantă are şi magazinul Jolidon. Cumperi  produse în valoare de 125 de lei şi primeşti reducere de 20%. 

Fiind o lună considerată „moartă” din punct de vedere al vânzărilor, şi comercianţii de încălţămite au recurs la promoţii. Spre exemplu, la magazinul „Leonardo”, încălţămintea de damă se vinde cu preţuri mai mici, cu până la 50%. Astfel, o pereche de ghete costă 59 lei, faţă de 89 lei, cât era înainte de soldări, în timp ce o pereche de cizme costă 89 de lei, faţă de 170, cât erau înainte de reducere. Pentru bărbaţi, o pereche de pantofi din piele costă 139 de lei, faţă de 315 lei, cât erau înainte de soldări. De asemenea, o pereche de pantofi pentru bărbaţi, care înainte de perioada reducerilor costa 235 lei, acum se poate cumpăra cu doar 99 lei.

Atenţie la ţepele din spatele reducerilor 

În încercarea de a lichida stocul şi de a stimula consumul, comercianţii apelează şi la oferte promoţionale false. Unele magazine reduc preţurile cu 50% şi chiar 70% doar pe hârtie, în realitate reducerea fiind de cel mult 20 %. În acest caz, Protecţia Consumatorului atrage atenţia celor împătimiţi de cumpărături şi de febra reducerilor să fie cât se poate de atenţi la ţepele de sezon. „Pentru lipsa de informare a consumatorilor amenda este de 1500 lei”, a declarat Gina Stanciu, comisar al Protecţiei Consumatorului Galaţi.