Firme amendate pentru că au ocupat ilegal spaţiul public cu terase sezoniere, lăzi şi vitrine frigorifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali au amendat mai multe societăţi comerciale care au amplasat ilegal mese şi scaune pe domeniul public şi au deschis fără autorizaţie baruri, servind băuturi alcoolice fără respectarea legii.

În urma unui control efectuat la o societate comercială cu punct de lucru pe strada Ionel Fernic din Galaţi, poliţiştii locali au constatat că se desfăşurau activităţi de bar şi alte activităţi de servire a băuturilor alcoolice, fără a fi îndeplinite condiţiile legale. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform prevederilor legii 12/1990.

”La controlul efectuat la o societate comercială cu punct de lucru pe strada Feroviarilor, poliţiştii locali au constatat că aceasta avea amplasate pe domeniul public mai multe mese şi scaune, constituind o terasă sezonieră, fără a avea autorizaţie legală. În acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

O altă verificare efectuată la o societate comercială din Galaţi a scos în evidenţă faptul că, pe trotuarul aferent punctului de lucru de pe strada 1 Decembrie 1918, erau amplasate lăzi şi vitrine frigorifice, fără ca operatorul să deţină licenţă pentru ocuparea domeniului public. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.