Dorinel Munteanu a fost ofertat de Lech Poznan. Antrenorul Oţelului neagă însă că ar vrea să meargă în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, este dorit de şefii celor de la Lech Poznan, pentru a-l înlocui pe Jose Mari Bakero, care ar putea fi demis în luna ianuarie de la cârma echipei poloneze. "Neamţul" neagă faptul că ar vrea să plece.

Anul 2011 a fost unul al contrastelor pentru Dorinel Munteanu. La începutul verii, „Munti" a sărbătorit primul titlu din cariera sa de antrenor, cucerit cu Oţelul,  după un marş triumfal prin campionat. Iarna aceasta s-a terminat însă mai puţin fericit. Oţelul a terminat turul pe locul 5 în Liga I, iar în Liga Campionilor, tehnicianul de 43 de ani a bifat contraperformanţa de a fi primul antrenor român care nu face niciun punct în grupe. Chiar şi aşa, „Neamţul" nu duce lipsă de oferte.

A refuzat Germania

În urmă cu câteva luni, Dorinel a avut o ofertă de a prelua gruparea din liga a II-a germană, MSV Duisburg, însă a refuzat propunerea, dorind să continue parcursul în Ligă.

„Nu m-am gândit să plec, nu-mi voi da demisia niciodată. Dacă se consideră că eu stau în calea progresului echipei, voi avea o discuţie cu Marius Stan şi cu ceilalţi membri ai conducerii. Deocamdată sunt stabil la Galaţi, cât timp am rezultate, dar mai târziu nu ştiu ce va fi", a spus antrenorul moldovenilor la momentul respectiv. Acum însă, situaţia s-a schimbat.

Cum Oţelul şi-a terminat parcursul european, Munteanu ar putea să ia în calcul o eventual discuţie despre preluarea unui alt club. Presa din Polonia susţine că „Munti" este considerat a fi prima opţiune de înlocuire a lui José Mari Bakero, actual antrenor al lui Lech Poznan, formaţie aflată pe locul cinci în campionatul Poloniei.

„Spaniolul va pleca în ianuarie dacă rezultatele proaste continuă. Şefii nu acceptă actualul loc cinci ocupat de Lech, astfel că au deschis deja negocierile cu Dorinel Munteanu. Antrenorul Oţelului a părut interesat de propunere, astfel că cele două părţi s-ar putea înţelege luna viitoare", au scris cei de la futbolnews.pl.

Cine e Lech Poznan?

- Clubul a fost fondat în 1922 şi poartă numele fondatorului poporului polonez, legendarul Lech.
- Între 1933 şi 1994, Lech a fost considerată gruparea Căilor Ferate Poloneze, de-aici şi-au tras şi porecla „feroviarii", aidoma Rapidului în România.
- Poznan a câştigat campionatul de şase ori, ultima oară în 2010, Cupa Poloniei de cinci ori, iar Supercupa de patru ori.
- Ultima participare în cupele europene s-a petrecut în sezonul trecut, când leşii au fost eliminaţi din şaisprezecimile Ligii Europa de Braga (1-0, 0-2), după ce reuşiseră să se califice dintr-o grupă cu Juventus, Salzburg şi Manchester City.