“Doamna T” vine la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olga Tudorache şi Lucian Nuţă vor urca luni pe scena Dramaticului gălăţean. Deşi multe din scenele piesei se regăsesc în viaţa actriţei, regizorul Ana Maria Bamberger spune că nu a scris piesa după biografia Olgăi Tudorache.

Cunoscuta actriţă Olga Tudorache şi actorul Lucian Nuţă vor veni luni la Galaţi cu spectacolul "Portretul Doamnei T".

"Piesa «Portretul Doamnei T.» este cea de a treia colaborare a mea cu doamna Olga Tudorache, după «Noiembrie» şi «Peşte cu mazăre"», spune regizorul piesei, Ana Maria Bamberger.

Unii critici din presa centrală spun că piesa ar conţine fragmente din viaţa Olgăi Tudorache, lucru negat de regizor. Deşi spune că o cunoaşte de mulţi ani, actriţa nu i-a povestit niciodată lucruri din viaţa ei, şi nici nu şi-au făcut confidenţe pe care să le fi folosit în piesă.

"Eu am scris o ficţiune şi episoadele povestite acolo sunt aşa cum am simţit şi mi-am imaginat eu că ar fi putut să le trăiască un asemenea personaj. Cu atât mai interesant mi s-a părut faptul că doamna Olga însăşi şi-a asumat acest text într-un mod cvasi-autobiografic, spunând la un moment dat chiar: «Doamna T sunt chiar eu». Mi-a povestit la un moment dat cum prieteni vechi au recunoscut anumite momente din viaţa dânsei, şi chiar ea însăşi mi-a spus că sunt multe momente pe care chiar aşa le-a trăit", povesteşte regizorul.

Un exemplu ar fi printre altele scena cu fetiţa din mansardă care se gîndeşte la tatăl ei şi speră să-l vadă venind pe stradă.


Umor, poezie şi tandreţe

"Portretul doamnei T" - pe scurt, o actrita care îşi consumă în singurătate rolurile vechi şi noi, şi un pictor în căutarea "Portretului" îşi povestesc vieţile, într-un dialog plin de confruntări, umor, clipe de poezie şi momente de tandreţe.

Spectacolul va începe la ora 19.30 şi va fi găzduit de Sala mare de spectacole a Teatrul Dramatic "Fani Tardini".