Cum faci cea mai bună tartă cu cireşe. Cu ce recomandă un maestru de artă culinară să servim deliciosul desert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe gospodine nu se încumetă să facă o tartă cu cireşe sau cu alte fructe, pe motiv că este migăloasă şi le ia mult timp, însă nimic nu este mai departe de adevăr. Dacă respectăm ordinea corectă în care trebuie adăugate ingredientele, într-o oră desertul este gata.

Vom începe prin a spăla cireşele şi a le rupe cozile, scoţând apoi sâmburii şi lăsându-le într-o sită pentru a se scurge surplusul de suc şi apă de la spălat.

”Vom unge cu unt tava, presărăm două linguri de zahăr în forma de tartă pe care o avem şi adăugăm cireşele pe fundul vasului de copt. Într-un bol, amestecăm celelalte ingrediente, adică ouăle, laptele, făina şi puţină sare, cu menţiunea că făina o vom adăuga ultima şi vom amesteca până se formează o compoziţie omogenă”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Cireşe-600 de grame;

-Unt-30 de grame;

-Ouă-patru bucăţi;

-Lapte-250 de mililitri;

-Făină-100 de grame;

-Sare- un vârf de linguriţă;

-Zahăr-100 de grame;

-O jumătate de sticluţă de esenţă de migdale şi vanilie;

-Zahăr vanilat-un pliculeţ.

Compoziţia rezultată va fi pusă peste cireşele din vasul de gătit, iar cuptorul va fi încălzit în prealabil la 180 de grade. Vom lăsa tarta cu cireşe la cuptor pentru 40-45 de minute, iar testul prin care verificăm dacă s-a făcut se face cu o scobitoare sau un beţişor. Dacă tarta este coaptă bine, nu se va lipi nici un pic de compoziţie de scobitoare.

După ce scoatem tava de la cuptor, o lăsăm să se tempereze preţ de 10 minute, după care punem deasupra zahăr vanilat. ”Eu recomand ca, indiferent se sezon, să servim tarta cu cireşe alături de îngheţată”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.

Mai multe pentru tine:
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate