Cum faci cea mai bună tartă cu cireşe. Cu ce recomandă un maestru de artă culinară să servim deliciosul desert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe gospodine nu se încumetă să facă o tartă cu cireşe sau cu alte fructe, pe motiv că este migăloasă şi le ia mult timp, însă nimic nu este mai departe de adevăr. Dacă respectăm ordinea corectă în care trebuie adăugate ingredientele, într-o oră desertul este gata.

Vom începe prin a spăla cireşele şi a le rupe cozile, scoţând apoi sâmburii şi lăsându-le într-o sită pentru a se scurge surplusul de suc şi apă de la spălat.

”Vom unge cu unt tava, presărăm două linguri de zahăr în forma de tartă pe care o avem şi adăugăm cireşele pe fundul vasului de copt. Într-un bol, amestecăm celelalte ingrediente, adică ouăle, laptele, făina şi puţină sare, cu menţiunea că făina o vom adăuga ultima şi vom amesteca până se formează o compoziţie omogenă”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Cireşe-600 de grame;

-Unt-30 de grame;

-Ouă-patru bucăţi;

-Lapte-250 de mililitri;

-Făină-100 de grame;

-Sare- un vârf de linguriţă;

-Zahăr-100 de grame;

-O jumătate de sticluţă de esenţă de migdale şi vanilie;

-Zahăr vanilat-un pliculeţ.

Compoziţia rezultată va fi pusă peste cireşele din vasul de gătit, iar cuptorul va fi încălzit în prealabil la 180 de grade. Vom lăsa tarta cu cireşe la cuptor pentru 40-45 de minute, iar testul prin care verificăm dacă s-a făcut se face cu o scobitoare sau un beţişor. Dacă tarta este coaptă bine, nu se va lipi nici un pic de compoziţie de scobitoare.

După ce scoatem tava de la cuptor, o lăsăm să se tempereze preţ de 10 minute, după care punem deasupra zahăr vanilat. ”Eu recomand ca, indiferent se sezon, să servim tarta cu cireşe alături de îngheţată”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.

Mai multe pentru tine:
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Saveta Bogdan și-a stricat silueta în vacanța de peste Ocean. De ce s-a îngrășat și ce salarii au americanii: „Gata, trec la dietă”
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Cum au devenit șpaga și turnătoria un mod de viață la români. Vremurile în care au prins rădăcini „școala vieții” și „băieții deștepți”
UE vrea să oprească spionii ruși la graniță. Eficiența, pusă sub semnul întrebării: „Dronele și războiului hibrid nu au nevoie de vize”
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Trei zodii termină această săptămâna în forță. Norocul le surâde din plin, bunăstare și bogății pe bandă rulantă pentru acești native
Regele Charles, mișcare istorică neașteptată, prima dată în 1428 de ani! Suveranul a numit o femeie în acest post cheie pentru Marea Britanie
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Octavian Ursulescu rupe tăcerea. Ce relație era, de fapt, între Alexandru Arșinel și Stela Popescu? Mulți îi credeau soț și soție: „Un cuplu sudat numai pe scenă”
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”