Cum prepari acasă îngheţata copilăriei cu aromă de pepene galben
0
Pentru zilele caniculare în care îngheţata este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de desert, există varianta pregătirii acesteia acasă. Reţeta îngheţatei copilăriei se prepară rapid şi este o variantă mult mai sănătoasă decât cea din comerţ.
Ingrediente:
· 3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie
· 1 lingură rasă cu zahăr pudră
· 600 mililitri lapte
· 150 mililitri smântână
· 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
· 200 grame lapte condensat
· 750 grame pulpă de pepene galben, pasată
Mod de preparare:
Pune praful de cremă de vanilie, zahărul şi 2 linguri de lapte într-un bol şi mixează-le cu un blender de mână.
Toarnă laptele rămas într-o crăticioară şi încălzeşte-l până când aproape dă în fiert, apoi adaugă-l treptat în crema de vanilie, amestecând mereu.
Toarnă totul înapoi în cratiţă şi fierbe la foc mic, timp de 1 -2 minute, la cratiţă de pe foc. Lasă să se răcească 5 minute, apoi adaugă vanilia şi laptele condensat. Lasă să se răcească complet.
Toarnă compoziţia într-o formă de plastic şi lasă la congelator timp de 1 oră şi jumătate.
Scoate compoziţia într-un bol şi bate-o până când devine cremoasă, folosind un mixer. Adaugă piureul de pepene galben, mixează şi toarnă compoziţia înapoi în forma de plastic. Congelează.
Pentru a servi, scoate îngheţata cu 15 minute înainte.
Sursă: restaurantedelux.ro