Codul galben de inundaţii se menţine pe Dunăre: 8 cm până la atingerea cotei de inundaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Hidrologie a actualizat avertizarea hidrologică pe Dunăre, pentru sectorul aval de Porţile de Fier.

Codul galben se menţine până pe 16 martie 2010, pe sectoarele Bechet-Cernavodă şi Galaţi-Tulcea, aferente judeţelor Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Galaţi şi Tulcea, iar pe sectorul Hârşova-Brăila este în vigoare Codul portocaliu până pe 15 martie.

în această dimineaţă, la Galaţi, Dunărea avea un debit de 13.900 mc/s şi un nivel de 592 cm, cu 32 cm peste cota de atenţie. Autorităţile sunt în alertă pentru că până la cota de inundaţie ( 600 cm) mai este foarte puţin. 

Dacă în condiţii normale, zona de la Trecerea Bac constituie traseu de promenadă pentru gălăţeni, acum apele Dunării au acoperit aleea. Băncuţele de pe care se putea admira peisajul au fost acoperite de apele învolburate ale bătrânului fluviu.

La Galaţi, maximul istoric al cotelor Dunării a fost atins în aprilie 2006, când a ajuns la 677 de centimetri, cu 57 de centimetri peste cota de inundaţie.