Cod galben de ninsori, viscol şi frig în sudul Moldovei. Atenţionarea este valabilă până vineri seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Infografie ANM

Meteorologii spun că trebuie să ne aşteptăm la ninsori abundente, la intensificări ale vântului (chiar viscol pe alocuri) şi la o vreme deosebit de rece în comparaţie cu media multianuală a temperaturilor.

Începând de joi, de la ora 14,00, Galaţiul se va afla din nou sub Cod Galben de vreme rea. Atenţionarea meteorologilor se va menţine până vineri, la ora 20,00. Fenomenele vizate, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sunt: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece. 

În jumătatea de sud a Moldovei, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea  şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45-55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.

În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. Vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig, avertizează meteorologii.

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO