ArcelorMittal Galaţi închide UPSRS şi nu va mai produce piese de schimb pentru propriile necesităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta a 400 de siderurgişti, care lucrau în acest domeniu, este încă incertă. Mai norocoşi, colegii lor de la Mentenanţă îşi vor continua activitatea. Conducerea combinatului susţine că este mai convenabil să cumpere piese decât să le fabrice

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, conducerea combinatului are în vedere renunţarea la una dintre componentele platformei siderurgice, respectiv Uzina de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice (UPSRS).

„Analizăm în prezent posibilitatea de a opri producţia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activităţile Departamentului de Mentananţă şi Piese de Schimb şi de a trece la cumpărarea de piese de la furnizori externi.. În 2011, ArcelorMittal Galaţi a redus cu 80% numărul de piese de schimb mecanice noi fabricate în Combinat", declară Dorian Dumitrescu.

Acesta argumentează necesitatea măsurii afirmând că o impun condiţiile de piaţă.

"ArcelorMittal Galaţi se confruntă cu situaţii competitive dificile şi cu presiunea pieţei. Pentru a fi sustenabilă, compania continuă în 2012 să se redimensioneze prin adaptarea la condiţiile pieţei, la fel ca în ultimii ani, concentrându-se pe echipamentele de producţie esenţiale, precum şi pe îmbunătăţirea eficienţei forţei sale de muncă", a precizat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Astăzi, luni 7 mai, (doar) unii dintre liderii sindicali care-i reprezintă pe siderurgişti se vor întâlni cu reprezentanţi ai conducerii combinatului pentru a discuta despre soarta celor 400 de angajaţi care vor rămâne fără „obiectul muncii", producerea de piese de schimb, prin renunţarea la această activitate.

La UPSRS lucrează 700 de siderurgişti, din care peste 250 se ocupă de mentenanţă şi, până una alta, se pare că o vor face în continuare.

Este de remarcat faptul că aceasta este a doua „profeţie" a lui Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea, care se confirmă.

În urmă cu doi ani, Tiber a „prezis" închiderea cocseriei, dar toată lumea l-a privit cu neîncredere. La fel a fost privită şi afirmaţia sa că UPSRS va avea aceeaşi soartă şi că va fi păstrat doar serviciul de mentenanţă.