VIDEO Artistul care promovează specificul local. „Vinişor de la Focşani“, ultima melodie care va întregi un album de muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Stoica are 25 de ani şi în portofoliul său se regăsesc mai multe melodii cu specific local, pe care urmează să le încludă într-un album.

Alin Stoica este un tânăr artist din Vrancea, în vârstă de 25 de ani, care iubeşte şi valorifică muzica populară. În ultimul timp, Alin a ales să promoveze prin muzica sa Vrancea şi specificul acestui judeţ.

Ultima sa melodie se numeşte „Vinişor de la Focşani‟, iar videoclipul pe care l-a realizat cu această ocazie s-a bucurat de o largă audienţă.

Este vorba de un clip dedicat podgorenilor şi vinurilor din Vrancea, judeţ cu cea mai mare suprafaţă viticolă a ţării.

Alin Stoica s-a născut în comuna Ploscuţeni, iar cu această ocazie a ţinut să-l aducă în videoclip pe primarul localităţii sale, Ştefan Solomon, care interpretează rolul de crâşmar, care îi mai toarnă artistului câte o cană de vin.  De asemenea, videoclipului este deschis de actorul focşănean Sorin Francu, cunoscut publicului şi pentru rolul ”Bachus” de la ediţiile Festivalului Viei şi Vinului de la Focşani.

”Mi-am dorit să fac această piesă specifică zonei din care fac parte, prezentând soiurile de vinuri vrânceneşti, dedicând această piesă gospodarilor şi producătorilor de vin din Vrancea. Mulţumesc celor care mi-au fost alături la realizarea acestui videoclip!”, a transmis cântăreţul.

Videoclipul a fost realizat împreună cu membrii orchestrei ”Busuioc Moldovenesc”, textul poartă semnătura lui Vasile Voicu, iar muzica îi aparţine lui Alin Stoica.

Acum doi ani, Alin a lansat o melodie-omagiu pentru eroii români care au murit în Primul Război Mondial, un proiect de suflet la care tânărul  a lucrat aproape un an, după o idee care i-a venit în timp ce urmărea la televizor un film despre eroicele lupte de la Mărăşeşti. Melodia se numeşte „Pe aicea nu se trece” şi este povestea unui soldat care şi-a pierdut viaţa pe câmpul de luptă de la Mărăşeşti acum un secol. Ostaşul român nu a mai reuşit să ajungă acasă să îşi vadă copiii şi soţia.