Parlamentarul jurist Ciprian Nica: "independenţa justiţiei nu se clamează, ci se respectă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Nica este deputat PSD

Deputatul PSD a depus, azi, la Camera Deputaţilor, o Declaraţie Politică intitulată „Justiţia este doar pentru justiţiabili!” în care atrage atenţia asupra faptului că independenţa Justiţiei este un deziderat declarat al clasei politice româneşti de ani de zile şi un deziderat al oricărei democraţii.

Ciprian Nica îl critică în declaraţie politică pe Traian Băsescu, fără însă să-i precizeze numele, că vorbeşte prea mult de independenţa justiţiei doar pentru interesele sale.

„Pentru personajul în cauză, justiţia înseamnă un anumit magistrat în fruntea Parchetului General şi un altul în fruntea CSM. Doar interese strict politicianiste! Poate că dacă personajul în cauză ar fi vorbit şi despre lipsa de încredere pe care mulţi dintre justiţiabili o au faţă de instituţiile din justiţie, atunci ar fi devenit puţin mai credibil”, susţine deputatul PSD.

Acesta susţine faptul că „personajului nu-i pasă dacă oamenii nu-şi găsesc dreptatea la Tribunal, aşa cum nu i-a păsat de oameni când a hotărât să taie pensiile şi salariile”.

„Este interesat doar cine va conduce Parchetul General, DNA şi CSM şi ameninţă, prin epistole, că dacă cei pe care îi vrea el nu vor fi numiţi mai repede, primul-ministru se va face vinovat de neintrarea României în Schengen. O minciună şi o tentativă ieftină de manipulare, în condiţiile în care România trebuia să adere deja la Schengen în urmă cu doi ani de zile, în timpul ilustrei guvernări Boc (PDL). Ceea ce este revoltător la acest nou serial epistolar este faptul că personajul pune, din nou, înaintea intereselor ţării, propriile sale interese, cu riscul de a face rău României. El este singurul care leagă aderarea României la Schengen de raportul MCV, chiar dacă nici o instituţie europeană nu face acest lucru!
Revoltător este şi faptul că, România se bucură de sprijinul majorităţii statelor UE pentru aderarea la Schengen, printre care şi Franţa, în timp ce toţi cei care se opun aderării noastre fac parte din PPE”,
susţine parlamentarul USL.

Deputatul PSD Ciprian Nica arată că acest tip de revoltă i-a determinat pe judecătorii din cadrul Asociaţiei Magistraţilor din România să oganizeze marţi o grevă judecătorească, în semn de protest faţă de Consiliul Suprem al Magistraturii care refuză, de o lună de zile, să-i revoce din funcţii pe judecătorii Alina Ghica şi Cristi Dănileţ.

„Poate că tipul acesta de atitudine al magistraţilor va reuşi să-i dea de înţeles personajului că independenţa Justiţiei nu se clamează, ci se respectă şi că în lumea magistraţilor există suficient de multe persoane capabile să asigure şefia Parchetului General şi a DNA pentru o mai bună funcţionare a acestor instituţii cu scopul de a creşte credibilitatea în rândul justiţiabililor”, mai arată Ciprian Nica.