Haos în Ministerul Sănătăţii. Şef DSP schimbat că a gestionat prost criza COVID, numit director în cel mai mare focar de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Cătălin Graur, suspendat de ministrul Sănătăţii din funcţia de director al DSP Vrancea pentru gestionarea proastă a crizei COVID-19, a fost pus într-o funcţie similară în judeţul Suceava. Doctorul a refuzat numirea şi a intrat în concediu medical.

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a rămas din nou fără şef după încheierea Stării de Urgenţă. Interimatul medicului stomatolog Cătălin Bunghez, iubitul consilierei locale PNL Ana Maria Dimitriu (apropiată a ministrului Ion Ştefan) s-a încheiat, iar la conducerea DSP Vrancea ar fi trebuit să revină medicul stomatolog Cătălin Graur, titularul postului, suspendat pe 13 aprilie de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, sub motivul “de gestionare proastă a activităţii epidemiologice” în criza coronavirus.

Ceea ce s-a şi întâmplat marţi, când Graur şi-a reluat atribuţiile, dar pentru foarte puţin timp întrucât ministrul Tătaru a emis un nou ordin prin care l-a detaşat pe acesta, temporar, la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Altfel spus, un director înlocuit pentru incompetenţă la Vrancea este foarte bun manager în cel mai mare focar Covid-19 al României, Suceava.

Cătălin Graur, cunoscut ca un apropiat al PSD, a evitat însă transferul la Suceava şi a intrat în concediu medical, închizându-şi cu această ocazie şi telefonul. El ar trebui să o înlocuiască la conducerea DSP Suceava pe Manuela Trifan, care a primit, la rândul ei, decizia de încetare a mandatului de director executiv interimar pe care îl avea la DSP Suceava. Aceasta a ajuns în colimatorul ministrului după ce a declarat că Suceava a raportat săptămâni la rând numărul de teste efectuate, şi nu cel al persoanelor contaminate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care apare cu cel mai mare procent de cazuri Covid-19 din România.

De menţionat că medicul Cătălin Graur se judecă cu Ministerul Sănătăţii, tot marţi magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi respingându-i solicitarea de suspendare a ordinelor ministrului Sănătăţii de schimbare a sa din funcţia de director executiv al DSP Vrancea. Decizia nu este definitivă.

Nu este exclus ca stomatologul care a condus interimar în ultima lună DSP Vrancea, Cătălin Bunghez, să mai primească o delegaţie pentru o nouă perioadă. În momentul de faţă, instituţia este condusă de un director adjunct, medicul Dragoş Cosma, membru PNL, numit în funcţie tot în timpul Stării de Urgenţă.