FOTO Sute de elevi vrânceni, participanţi la campania „Let’s Do It, România!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Şcoala din Sihlea au strâns saci întregi de gunoaie

„Ziua Naţională a Cutăţeniei” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

Mii de voluntari din Vrancea au participat astăzi la o nouă ediţie a Let's Do It Romania!, Asociaţia „Pe Aripile Cunoaşterii” fiind anul acesta coordonatoarea proiectului la nivel judeţean.

Aceştia s-au implicat în acţiuni de ecologizare a localităţilor şi malurilor râurilor.

Astfel de acţini au desfăşurat elevii şi profesorii de la şcolile din Sihlea, Năneşti, dar şi de la liceele Tehnologic „Al. I. Cuza“ şi Teoretic „Ioan Slavici“ din Panciu, sau de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani, numărul unităţilor de învăţământ participante fiind însă mult mai mare.

Foto

Si 20 persoane deţinuti aflati în regim semideschis la Penitenciarul Focşani au participat pe bază de voluntariat la activităţi de strângere a deşeurilor în zona Crângului Petreşti,  aducându-şi astfel contribuţia la refacerea ecosistemului şi, implicit, la protejarea naturii.

„Ziua Naţională a Cutăţeniei” are ca scop curăţarea gunoiului din arealele naturale ale ţării într-o singură zi şi să-i responsabilizeze pe cetăţeni pentru a deveni conştienţi de impactul pe care îl are un comportament indiferent faţă de mediu pe termen lung.

Mai puteţi citi:

Curăţenie la mâna a doua în Focşani

Munţi de deşeuri printre blocuri/Vezi cine e de vină că unele cartiere s-au transformat în rampe de gunoi