Focşani: Medicul Beatrice Bălan este acuzat de furt şi lovire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Bălan susţine că acuzaţiile pacientei nu sunt întemeiate.

Dr. Beatrice Bălan este din nou ţinta unor reclamaţii, atât din partea pacienţilor cât şi a conducerii secţiei de  Boli Infecto - Contagioase unde lucrează. Femeia care ar fi fost lovită de doctoriţa Bălan a depus o reclamaţie la direcţia Spitalului Judeţean. Cadrul medical este cunoscut pentru comportament agresiv asupra pacienţilor şi a colegilor.

Ileana Mihai, femeia care a reclamat că ar fi fost lovită de medicul Beatrice Bălan s-a prezentat la secretariatul Spitalului Judeţean din Focşani şi a lăsat plângerea în scris.

Pacienta susţine că a fost internată în secţie câteva zile cu nepotul său. După ce a fost anunţată că va fi externată s-a prezentat la cabinetul medicului de gardă pentru a primi biletul de externare şi celelalte documente medicale.

Femeia a reclamat că medicul ar f lovit-o cu palma peste faţă în momentul în care i-a cerut acesteia socoteală pentru că a fost ţinută la uşă.

Medicul neagă acuzaţiile

Medicul Beatrice Bălan ne-a declarat că nu s-a petrecut nimic. "Nu s-a întâmplat nimic şi dacă voi da explicaţii o voi face în faţa conducerii spitalului. Eu consider că nu s-a întâmplat nimic neplăcut în secţie", a spus aceasta.

Conducerea spitalului susţine că va demara o anchetă. "Am înregistrat plângerea pacientei în legătură cu medicul Beatrice Bălan. Va urma o anchetă care să stabilească cu certitudine ce s-a întâmplat", a declarat Alina Pelin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Focşani.

Şi-a sechestrat şefa şi toţi pacienţii din salon

Medicul Beatrice Bălan, de altfel cunoscută pentru comportament agresiv, este acuzată şi că a sechestrat marţi toţi pacienţii în salonul de triaj de la secţia de Boli Infecto - Contagioase inclusive pe şefa ei, dr. Georgeta Şerban. "A închis toate uşile de la salonul de triaj de la etajul doi cu toţi pacienţii înauntru. Şi pe mine m-a închis acolo să îmi ia cheia pentru ca nimeni să nu mai intre în salon. Probabil se temea de rudele femeii. Pacienta a venit la mine şi mi-a spus că nu îi dă fişa de externare pentru nepot şi mi-a spus că i-a dat o palmă peste faţă. Era roşie pe faţă femeia", ne-a spus dr. Georgeta Şerban.

A furat parafa şefului de secţie

Medicul de la Infecto - Contagioase a avut mai multe accese de furie marţi. „Mi-a luat parafa de pe birou. Directorul spitalului mi-a spus să chem poliţia dar un asistent a reuşit să îmi recupereze parafa după câteva ore", ne-a spus Georgeta Şerban. Conducerea Spitalului Judeţean "Sf. Pantelimon" i-a cerut acesteia să facă un referat în care să menţioneze problemele create de dr. Bălan.

Medicul Beatrice Bălan a fost pensionată pe caz de boală cu handicap grav pentru tulburări neurologice, diagnostic emis de o clinică din Iaşi, dar a fost reîncadrată în muncă prin hotărâre judecătorească.