Focşănean căutat pentru o tâlhărie urmată de moartea victimei în Germania, acum 17  ani, prins în municipiu şi lăsat liber de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost reţinut de poliţie

Împotriva acestuia, autorităţile germane au emis un mandat european de arestare, mandatul urmând a fi pus în executare.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este căutat de autorităţile germane după ce în anul 1996, împreună cu un alt român, a comis o tâlhărie care a avut ca urmare moartea victimei.

Iniţial, fapta a rămas cu autor necunoscut, iar abia săptămâna trecută autorităţile germane au decis să emită mandat european de arestare. Conform legilor române, fapta s-a prescris, dar conform uzanţelor europene ţările din Uniunea Europeneană sunt obligate să analizeze cererea de extrădare la instanţa de judecată.

Focşăneanul a fost dus ieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, unde s-a dispus reţinerea pentru 24 h şi prezentarea cu propunere de arestare provizorie în vederea predării către Germania.

Ulterior, magistraţii au decis să nu-l aresteze preventiv, amânând soluţia timp de cinci zile, focşăneanul fiind pus în libertate, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea focşani. Potrivit poliţiei, acesta nu are antecedente pe teritoriul României.

Mai puteţi citi:

Bătrânul cerut după 18 ani de autorităţile poloneze pentru ispăşirea unei pedepse de cinci ani nu va merge la închisoare

Minor urmărit naţional, găsit la Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon”