Doi ani pentru modernizarea parcului "Nicolae Bălcescu". Ce firmă a câştigat lucrarea de peste două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Focşani au semnat contractul pentru reabilitarea celui mai mare parc din oraş, cu o suprafaţă de peste două hectare.

Amânate ani de zile, timp în care parcul a ajuns aproape abandonat, lucrările de modernizare a Parcului Bălcescu vor începe în cel mai scurt timp.

Contractul a fost semnat joi, 21 mai, şi are o valoare de peste 10,6 milioane de lei, lucrarea urmând a fi executată de Compania Garden Center Grup SRL, o firmă abonată la contracte publice.

”Este un proiect așteptat de un număr foarte mare de focșăneni și care, la final, va însemna modernizarea totală a Parcului Bălcescu, cu fântâni noi dar și alte facilități. Odată modernizat, Parcul Bălcescu va deveni un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni și mă refer aici atât la persoane vârstnice cât și la tinerii care vor să meargă pe role, skate-board sau bicicletă. Nu în ultimul rând, parcul va fi atractiv și pentru iubitorii de animale, mai ales că aici vom construi o zonă special destinată acestora”, a precizat primarul Cristi-Valentin Misăilă.

Directorul tehnici al firmei care execută lucrarea a fost de părere că lucrările ar putea fi făcute mai repede decât termenul stabilit prin contract, respectiv 24 de luni.

Potrivit municipalităţii, parcul va cuprinde o zonă de joacă pentru copii – pe aleea care leagă accesul dintre Str.Timiș cu centrul Parcului; suprafată zonă skateri și roleri pe latura N-V; realizarea unui spațiu destinat iubitorilor de câini și partenerilor canini ai acestora – pe latura S-V a parcului; fântână arteziană îngrădită de un labirint verde – în centrul parcului, cu joc de apă și lumini; fântâni arteziene pe aleea principală dinspre Str.Republicii, cu joc de apă și lumini; suprafață alei pietonale – pe marginea aleilor vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și 4 fântâni cu apă potabilă, iar în zonele de acces vor fi montate suporturi pentru biciclete; pergolă acoperită amenajată pentru pasionații de sah; amfiteatru pe latura de N-V; 2 grupuri sanitare pe marginile laturilor N-V și S-E; zone verzi – suprafață totală 14.133,90 mp. De asemeena, vor fi plantaţu 129 de copaci, va exista sistem de irigat cu aspersoare automate.

Totodată, se propune refacerea în totalitate a rețelelor de electricitate, montarea de noi stâlpi și corpuri de iluminat, se va reface branșamentul electric existent și se vor înlocui tablourile electrice pe fiecare zonă de consum, se va reface sistemul de supraveghere video în totalitate. 

Autorităţile spun că se va realiza modernizarea celor 3 căi de acces prin construirea a 3 porți iluminate în culorile Tricolorului: roșu pe latura E dinspre Str. N. Bălcescu, galben pe latura S dinspre Str. Republicii și albastru dinspre Str. Timiș.