Primarul promite şi în 2019 că va reabilita parcurile "Bălcescu" şi "Teatru". Cum se lăuda edilul, anul trecut, cu cele două locuri de agrement mult aşteptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Bălcescu suferă de prea multă vreme
Parcul Bălcescu suferă de prea multă vreme

Potrivit noilor date, parcul Bălcescu are un termen de reabilitare de 15 luni, iar parcul de la Teatru de 12 luni.

Dacă promisiunile primarilor ar ţine loc de realizări, oraşul Focşani ar arăta fenomenal. Cel puţin aşa ar fi trebuit să arate şi  în 2018, după primii doi ani de mandat ai edilului Cristi Misăilă.

Acesta îşi stabilise ca obiectiv, pe lângă cele 48 de străzi rămase şi azi în suferinţă,  reabilitarea celor două parcuri importante din oraş, "Bălcescu" şi "Teatru", dar procedurile, bată-le vina, iau dat planurile peste cap. Aşa se face că la început de an 2019 reînnoieşte promisiunea făcută la început de 2018.

“Pentru parcul Băcescu şi parcul Teatru avem deja proiectele, sunt depuse la Agenţia de Protecţia a Mediului. Obţinerea avizului de mediu pentru reabilitarea unui parc, pe procedură legală, durează şase luni. Suntem în situaţia în care obţinem autorizaţia de principiu pentru reabilitarea acestor parcuri. Noi lucrăm, nu putem fără aceste studii să dăm drumul la lucrări”, a spus edilul la şedinţa extraordinară din luna februarie 2019.

Ce spunea primarul în 2018

Consiliul Local Focşani, prin bugetul pe 2018, a alocat 900.000 de lei pentru reabilitarea şi extinderea parcului "Nicolae Bălcescu" şi 507.790 de lei pentru reabilitare şi extindere parcui "Teatru". În luna februarie, 2018, într-o şedinţă a Consiliului Local, Cristi Misăilă a fost întrebat de aleşi ce se va întâmpla cu reabilitarea parcului Bălcescu.

D-nul consilier Neculai Tănase: Vroiam să vă mai întreb, că mi-am adus aminte şi de Parcul Bălcescu, anul trecut spuneaţi că-l faceţi, anul ăsta îl facem?
Primar Cristi Valentin Misăilă: Da.
D-nul consilier Neculai Tănase: Păi bun, să rămână aicea, că anul viitor ne întâlnim şi spuneţi că iar îl faceţi.
Primar Cristi Valentin Misăilă: În ce stadiu suntem cu documentaţia, doamna Costin?
D-nul consilier Neculai Tănase: Şi anul trecut tot la fel aţi întrebat, exact la fel aţi întrebat, noi am propus nişte bani din buget anul trecut şi dumneavoastră aţi zis că faceţi cu Fonduri Europene.
D-na Costin: Am fost cu proiectanţii pe teren ca să punctăm lucrările.
Primar Cristi Valentin Misăilă: Avem, contract încheiat?
D-na Costin: Sigur că da şi urmează să se predea proiectul şi să intrăm cu el în Consiliul Local.

Primar Cristi Valentin Misăilă: Când urmează doamnă, în ce perioadă?
D-na Costin: La sfârşitul lunii martie (n.a. 2018).
Primar Cristi Valentin Misăilă: La sfârşitul lunii martie va fi proiectul pentru reabilitarea Parcului Bălcescu şi Parcului Teatru, vor fi finalizate şi vom intra în Consiliul Local cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, după care se va scoate la licitare execuţia lucrărilor”.
 

A trecut un an de atunci şi proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici nu a fost văzut încă nimeni. Este inutil să mai spunem că la începutul anului 2017, în Consiliul Local Focşani s-au alocat 500.000 de lei pentru parcul Bălcescu şi 446.000 de lei pentru parcul de la Teatru.

Cum lucrurile nu s-au mişcat în nici un fel, cele două parcuri aflate în grija Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani (DDSP) au pierdut şansa de a fi reabilitate iar Primăria Focşani a anunţat că DDSP a transferat sumele de bani înapoi în bugetul municipiului.

 Nu mai spunem că primarul Misăilă îşi stabilise ca obiectiv reabilitarea celor două parcuri cu fonduri europene, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite