Capul furtului de arme de la Ciorogârla aşteaptă să fie liberat din puşcărie graţie legii lui Toader Tudorel. Liber ar putea fi curând şi un criminal condamnat pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Focşani va lua o decizie în cazul lor peste o săptămână. Pe rolul instanţelor de judecată din Vrancea se află 103 dosare privind liberarea condiţionată prin recursul compensatoriu.


Condamnat în anul 2013 la 12 ani de închisoare, alături de alte 16 persoane în cazul armelor furate de la unitatea militară din Ciorogârla din ianuarie 2009, liderul "Clanului Sportivilor", Eugen Preda, fost ofiţer de poliţie, este aproape de liberarea condiţionată din Penitenciarul Focşani.

Acesta a ispăşit aproape opt ani din pedeapsă, din care patru ani a stat în arest înainte de condamnare, şi odată cu aplicarea legii recursului compensatoriu, promovată de ministrul Toader Tudorel, Eugen Preda (foto) se află pe lista deţinuţilor care îndeplinesc condiţia de a fi liberaţi.

Cazul său va fi analizat de magistraţii de la Judecătoria Focşani, pe 10 noiembrie.

Pe 29 ianuarie 2009, zeci de arme tip AKM, mai multe pistoale Carpaţi şi TT,   mitrallieră cu afet au dispărut din depozitul unităţii militare de la Ciorogârla, de lângă Bucureşti.

Abia după doi ani au fost găsite 15 arme furate de la UM Ciorogârla, în decembrie 2009, la casa bunicilor lui Eugen Preda.

Totodată, procurorii au stabilit că membrii grupării lui Eugen Preda  au fost implicaţi, în cursul anului 2009, în traficarea a aproximativ 124 de kilograme de heroină, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Printre cei 103 deţinuţi care vor ajunge în faţa magistraţilor pentru liberare condiţionată se mai află şi Aurel Desagă, condamnat pe viaţă după ce a ucis două persoane, în urmă cu aproape două decenii, în Grecia.

Acesta a stat după gratii mai bine de 19 ani şi, cel mai probabil, dacă nu intervenea această lege, cazul său ar fi fost discutat de comisia de liberări condiţionate abia anul viitor. Magistraţii se vor pronunţa asupra liberării condiţionate pe data de 13 noiembrie.