Angajaţii ENET s-au ales cu salariile tăiate. Ei vor fi trimişi în şomaj tehnic de luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totodată, începând din 15 mai şi până pe 31 mai, salariaţilor li s-a redus săptămâna de lucru de la cinci zile la patru zile.

Veşti proste pentru salariaţii ENET, care începând cu luna iulie şi până la 1 septembrie li se vor suspenda contractele individuale de muncă pe o perioadă de maxim o lună pentru fiecare.

Practic, muncitorii vor fi trimişi în şomaj tehnic, ceea ce înseamnă că vor fi retribuiţi cu 75% din salariu.

Măsura vine ca urmae a faptului că societatea ENET se confruntă cu dificultăţi financiare, în condiţiile în care pe timpul verii nu prea există activitate.

„Pur şi simplu recalibrăm cheltuielile pe timpul verii, cât nu există activitate. Vrem să dăm jos din cheltuieli, vrem să dăm şi un semnal către cei care ne creditează, respectiv consiliul local, dar şi furnizoorului de gaze, pentru că ajunsesem să nu mai avem încredere unii în alţii”, ne-a declarat Manole Merchea, directorul ENET Focşani.

Potrivit acestuia, decizia s-a luat în acord cu sindicatul lucrătorilor din ENET. În momentul de faţă societatea are 336 de angajaţi.

De altfel, din 15 mai şi până pe 31 mai s-a redus şi săptămâna de lucru de la cinci zile la patru zile.

Este de menţionat că nici până în momentul de faţă noua centrală termică nu a fost pusă în funcţiune.

Mai puteţi citi:

VIDEO Pe ENET scrie faliment. Primăria Focşani, responsabilă de soarta în care a ajuns „fabrica de căldură”, vrea o altă societate

Criză la societatea de termoficare ENET. Preşedintele Consiliului de Administraţie şi alţi doi membri şi-au dat demisia