Universitatea a obţinut licenţa pe muchie de cuţit. Vezi ce inginerii a făcut Mititelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu a reuşit să ia licenţa pentru sezonul 2010-2011

Gruparea din Bănie a primit licenţa de joc pentru sezonul viitor prin folosirea unor tertipuri avocăţeşti. Patronul clubului arată din nou cârcotaşilor că este descurcăreţ atunci când vine vorba să iasă din situaţii-limită.

Ca şi anul trecut, Adrian Mititelu a obţinut licenţa de joc pentru sezonul viitor ca prin urechile acului, după adevărate inginerii avocăţeşti.

Fotbal Club U Craiova SA, societatea care patronează echipa alb-albastră, a procedat la fel ca mai toate cluburile cu datorii din Liga I, cerând la Fisc amânarea la plată a restanţelor pentru a avea un dosar „curat“ la licenţiere.

Firma avea la sfârşitul lunii martie datorii totale de 4 milioane de lei. Numai că, potrivit actului normativ care permite societăţilor aflate în criză să solicite o păsuire de la Fisc, un astfel de agent economic trebuie să îndeplinească printre altele, o condiţie esenţială: să nu fie în insolvenţă.

Falimentul, suspendat provizoriu

În cazul Fotbal Club U Craiova a fost deschisă procedura de faliment încă din anul 2006, când firma Euro Expo din Târgu Mureş a cerut instanţelor craiovene să declare insolvenţa societăţii din cauza unei datorii de 200.000 de euro.

Ca să scape de problema insolvenţei, Mititelu a deschis mai întâi un proces de suspendare a stării de insolvenţă pronunţate de Tribunalul Dolj, aflat încă în derulare, apoi a cerut instanţei suspendarea provizorie a stării de insolvenţă.

Într-un final, Mititelu a obţinut ce şi-a dorit: instanţa a încuviinţat cererea lui, în defavoarea firmei Euro Expo, iar firma Fotbal Club U Craiova a depus la Fiscul doljean un dosar „beton“.  În acelaşi timp însă, pe rolul instanţelor doljene se află şi alte dosare în care clubul se „războieşte” cu Euro Expo.