Românii au dat bine cu pumnul la gala K1 de la Novi Sad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Serbia a avut loc în aceste zile o gală profesionistă de K1, thai-boxing şi arte marţiale mixte, la care au participat luptători din Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Bulgaria, România şi ţara gazdă.

Delegaţia română a fost formată din trei sportivi, conduşi de Alin Fălcuşan (Knockdown Timişoara - antrenor principal) şi Ionuţ Pucă (Power Gym Craiova - antrenor secund), iar comportarea acestora a fost meritorie.

Emanuel Vintilă (Knockdown) a luptat, în deschidere, cu un sportiv debutant de la cel mai puternic club de muay-thai din Serbia şi a câştigat prin KO în prima repriză.

Paul Creţiu a disputat cel mai frumos meci al galei,  cu Zoran Baculov, fratele renumitului Mişa Baculov, luptătorul K1 numărul unu al Serbiei. „Pentru Zoran a fost meciul de retragere şi arbitrii au dat decizie favorabilă acestuia, 2-1. Paul a demonstrat însă că are un potenţial imens, prin care ţinteşte la cel mai înalt nivel“, a precizat Ionuţ Pucă.

În fine, craioveanul Marian Şerban l-a avut ca adversar pe sârbul Gojko Vukovic. După un debut furtunos al sportivului de la Power Gym, luptătorul sârb nu a respectat indicaţia de stop a arbitrului, aplicând o serie de lovituri în timp ce Marian se afla la sol, astfel că olteanul a câştigat prin descalificarea adversarului.

Pentru Marian Şerban a fost primul meci la profesionişti în cadrul unei gale internaţionale cu un nivel foarte bun, el fiind şi primul care reprezintă Oltenia în circuitul K1.