Regizorul Kincses Elemer revine la Naţional ca scriitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kincses Elemer

Ani la rând, publicul din Bănie i-a aplaudat spectacolele pe care le-a pus în scenă la Teatrul „Marin Sorescu“ din Craiova. Luni, 12 martie, este aşteptat să-i răsfoiască romanul autobiografic „Niciodată“, pe care Elemer îl lansează în foaierul Naţionalului, de la ora 13.00.

Kincses Elemer este un reputat regizor român, de etnie maghiară, cu colaborări intense la Teatrul Naţional Craiova: „Năpasta“, „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită“, „Scaunele“, „Există nervi“, „Tartuffe“. Ca autor a publicat inclusiv piese de teatru, printre care „Arde soarele deasupra lui Seneca“, care s-a jucat cu succes.

Vor vorbi despre carte scriitorii Nicolae Coande şi Cornel Mihai Ungureanu, iar actorul Constantin Cicort va citi pagini din roman.

Autorul, despre sine

„M-am născut în 1946, la Târgu-Mures, oraş provincial din România, într-o casă de pe strada în care trăiesc şi acum. Sunt om de teatru, regizor, dramaturg şi mai nou romancier. Am regizat peste 16o de piese în patru ţări, am vreo zece premii la festivaluri naţionale şi internaţionale. Am regizat şi film şi operă (imensă bucurie...) Şapte dintre piesele mele au fost jucate în 11 teatre din România şi nu numai. Joc tenis, pescuiesc şi am trei copii... Bineînţeles adorabili... Romanul «Niciodată» este o scriere strict autobiografică. De fapt este primul pas pe un drum. Cred din toată inima că acest drum duce undeva“.