Ion Crăciunescu după Universitatea - Rapid 1-1: „Vasile Avram vrea să-mi execute băiatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Crăciunescu a sărit în apărarea fiului său Teodor, considerând că a procedat corect la fazele litigioase din derby-ul Universitatea Craiova - Rapid, scor 1-1. Crăciunescu jr. a fost delegat la derby-ul din Bănie tocmai după ce şi-a ispăşit o suspendare de patru etape, primită după ce a făcut praf meciul CFR Cluj - Astra 2-2.

Teo Crăciunescu, arbitrul acuzat că a stricat derby-ul Craiova - Rapid, scor 1-1, se bucură de sprijinul tatălui său, Ion Crăciunescu, care consideră că atacurile îndreptate împotriva fiului său nu au niciun suport şi au fost premeditate!

Teo a fost criticat întrucât a greşit în minutul 49, când l-a eliminat pe Ovidiu Herea abia după ce a văzut că Găman are buza spartă, şi în minutul 63, când a dictat penalty uşor pentru Rapid, la un duel între Dănănae şi Cassio.

„Totul a fost premeditat“

Herea a fost eliminat corect, nu există absolut niciun dubiu, iar la penalty există acoperire regulamentară. Fiul meu nu a greşit la niciuna dintre cele două faze, dar mă aşteptam ca lucrurile să ia această turnură. Teo a fost delegat la cel mai greu meci al etapei, pentru ca apoi să i se rupă gâtul. Totul a fost premeditat, Vasile Avram vrea să-mi excludă băiatul din arbitraj", s-a confesat unor apropiaţi fostul mare arbitru român, aflat de mai multă vreme în război deschis cu actualul şef al CCA, Vasile Avram.

Acesta nu a fost găsit la telefon, pentru a răspunde acuzelor aduse de Crăciunescu. Totuşi, Teo Crăciunescu nu este la prima eroare din acest campionat. În etapa a patra, la CFR Cluj - Astra, nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru gazde şi i-a acordat "galben" pentru simulare lui Bjelanovici, fotbalist care s-a accidentat o lună la acea fază în care a fost faultat evident.

Herea: „Găman s-a lovit de mine"

Ovidiu Herea a terminat meciul cu Universitatea Craiova mai repede decât îşi dorea. La o fază petrecută în minutul 49, într-o margine a terenului, rapidistul l-a lovit involuntar cu cotul în bărbie pe Găman. Deşi tuşierul care era la un metru de fază nu a văzut nimic, centralul Teodor Crăciunescu i-a arătat roşu direct lui Herea, după ce a observat că buza lui Găman a început să sângereze.

"Eu alergam, iar el s-a lovit de mine. Nu am avut nici cea mai mică intenţie de a-l atinge. Dacă eu îmi dau un pumn în gură şi curge sânge, înseamnă că trebuie să fie eliminat cineva?", ne-a declarat fotbalistul Rapidului.

Pot să vorbesc, dar îmi este greu să mănânc pentru că am gura umflată. Nu ştiu dacă a fost intenţie, dar m-a lovit", a spus Găman.

Ana Maria Prodan, impresarul lui Ovidiu Herea, ne-a mărturisit că Valerică Găman nu a procedat corect, cerând eliminarea lui Herea: „Credeam că Găman este un băiat cu bun-simţ, dar nu are pic de caracter. Ovidiu nu a dormit toată noaptea. Nu cred că va fi suspendat".

"Eu nu înţeleg de ce Herea a fost eliminat la două minute după acea fază cu Găman."
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Rapid nu ne egala dacă nu era acel penalty inventat."
Eugen Neagoe, antrenor Universitatea Craiova