Fermierii din Dolj vor primi ajutor de la stat pentru roşiile româneşti. Ce trebuie să facă agricultorii pentru 3.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

700 de fermieri din judeţul Dolj vor primi anul acesta ajutor de la stat pentru cultivarea roşilor. Oamenii trebuie să facă dovada că au plantat răsadurile pe cel puţin 1.000 de metri pătraţi şi vor obţine 2 kilograme de tomate pe metrul pătrat.

Agricultorii care vor îndeplini cerinţele impus de Ministreul Agriculturii pot primi 3000 de euro, anual, timp de opt ani. „Banii sunt bineveniţi pentru noi, pentru că gerul şi viscolul au distrus o parte din producţie. Este foarte important să învăţăm să cumpărăm produse româneşti. Roşiile Româneşti sunt cele mai bune, iar Ministerul Agriculturii a vrut să limiteze invazia tomatelor aduse din străinătate“, a spus un fermier din Dolj.

700 de fermieri din judeţul Dolj vor primi anul acesta ajutor de la stat pentru cultivarea roşilor. „Trebuie să aibă 1.000 d emetri pătraţi de solar cultivat cu tomate şi să producă în cele două cicluri şi să vină cu acte justificative că au vândut producţia. Dacă este persoană juridică trebuie să prezinte factura, iar dacă este persoană fizică trebuie să vină cu file din carnetul de comercializare. Specilaliştii vor merge în control odată la plantare şi odată la rodire, iar dacă îndeplinesc cele două condiţii vor obţine banii“, a spus Ovidiu Obleagă, consilier în cadrul Direcţiei Agricole Dolj.