Edilul „penal“ din Giurgiţa se vrea liber. Valentin Mitrică susţine că a fost arestat pe nedrept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Mitrică, edilul comunei Giurgiţa, şi contabilul Marian Nica au fost arestaţi în luna iunie, pentru abuza în serviciu, delapidare şi fals intelctual.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2006-2008 cei doi au provocat un prejudiciu total de peste aproximativ 2 milioane de lei. Edilul comunei Giurgiţa, din judeţul Dolj a plătit din visteria primăriei suma de 90.000 lei pentru un WC de scândură şi 20.000 lei pentru două porţi de fier ruginte. Afacerile necurate ale lui Mitrică şi Nica nu s-au oprit însă aici.Cei doi au mai achitat 980.000 lei unor firme precum Sed Impex, Trust Construcţii Carpaţi sau Ned Construct, pentru lucrări pe care nu le efectuaseră. Doar în 2007, instituţia a atribuit prin încredinţare directă, încălcând astfel prevederile legale, contracte a căror valoare totală se ridică la 1,6 milioane de lei, fără TVA. Probele strânse la dosare nu i-au convins pe magistraţii Judecătoriei Segarcea, că cei doi sunt vinovaţi. Pe data de 22 septembrie au decis să îi pună în libertate atât pe primarul din Giurgiţa cât şi pe contabil. Decizia a fost atacată imediat decizia cu recurs „ Din punct de vedere legal nu aveau cum să fie eliberaţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova. Cert este că magistraţii au decis să le ridice şi sechetstrul pe bunuri, iar noi nu am fost de acord. Am atacat decizia cu recurs, iar peste două zile se va judeca “,a  spus Mihaela Vieru, Prim- procuror în cadrul Judecătoriei Segarcea.     

Şi-a făcut asigurare pe banii primăriei

Valentin Mitrică a mers până acolo încât şi-a făcut asigurare de viaţă pe banii publici, prin intermediul soţiei sale, Ileana Mitrică, care lucrează  ca şi agent la o societate de profil. Edilul comunei Giurgiţa a declarat în faţa instanţei că este nevinovat. Ba mai mult a avut tupeu să arunce toată vina pe angajaţii din subordine „Eu am semnat ca primarul nu ştiu nimic. Angajaţii mei au făcut toate neregulile. Ei s-au ocupat de toate licitaţiile “,a spus Mitrică.

Primarul din Cârna arestat tot pentru aceleaşi îndeletniciri

Cornel Andrei este un alt primar din comuan cârna din judeţul Dolj care este acuzat ca şi colegul de aceleaşi infracţiuni.Edilul comunei Cârna a fost arestat pe data de 22 iunie pentru că a prejudiciat bugetul local prin încheierea unor contracte de executare a unor lucrări publice fără respectarea procedurii de achiziţii publice, în perioada iunie - decembrie 2008. Mai este este acuzat că a aprobat în cunoştinţă de cauză plăţi nelegale către terţe persoane sau societăţi comerciale, cum ar fi SC Edu Trans, SC STilconstruct, Romprest şi SC Tecond.