Craiova: Oraşul are al treilea mall pe hârtie. Centrul comercial de la Electroputere a trecut de Consiliul Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au votat ieri Planul Urbanistic Zonal întocmit pentru viitorul centru comercial care va apărea în locul a două foste hale ale uzinei Electroputere.

Documentul aprobat ieri de consilieri cuprinde o suprafaţă de 15 hectare şi prevede transformarea fostelor hale de Aparataj şi SAS în spaţii comerciale, un magazin de bricolaj, un hipermarket, o parcare în aer liber şi o parcare acoperită supraetajată, ambele cu o capacitate de peste 1.800 de locuri. În Electroputere Shoping Center ar putea veni, printre alţii, Carrefour şi Bricostore. Numărul maxim de locuri de muncă pe care le va crea centrul comercial va fi de 400, potrivit estimărilor făcute în cadrul proiectului. Documentaţia tehnică a fost întocmită de firma consilierului local Emilian Ştefârţă, Aedilia Proiect, la cererea companiei Electroputere pentru firma care va prelua suprafaţa de teren destinată mall-ului, S.C. K&S ELECTRIC POWER POINT S.R.L. din Brăila, înfiinţată anul acesta.
 
Avizul dat ieri de aleşi ar putea duce la stingerea datoriilor istorice pe care Electroputere le-a acumulat la bugetul local. Pentru că Primăria are de recuperat peste 2,5 milioane de euro de la societatea craioveană reprezentând impozite şi taxe neplătite de-a lungul vremii, banii datoraţi vor ajunge la bugetul local imediat dupa încheierea tranzacţiei între compania patronată de Al Arrab Constracting Company şi societatea brăileană.

În prezent, doi mari dezvoltatori au anunţat că vor ridica mall-uri în Bănie. În vreme ce mall-ul de pe strada Caracal deţinut de Soane Sierra este la stadiul de fundaţie, iar compania estimează că îl va finaliza până în 2012, centrul comercial West Gate Center, situat pe Calea Severinului la ieşirea spre Timişoara, este într-un stadiu avansat. Compania Immoeast a investit deja aproape 100 de milioane de euro, însă construcţia a fost oprită din cauza lipsei de finanţare.