Craiova: Cristina Catană este un trainer cu visuri măreţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cristina Catană este un trainer cu visuri măreţe

Şi-a prezentat lucrarea de licenţă „Primele 100 de zile ca primar în România“, la Tesalonik, în Grecia, a fost viceprimar al copiilor şi vrea să construiască o instituţie de educaţie non-formală.  

Îi sună telefonul aproape continuu. La capătul firului este mereu cineva care are nevoie de un sfat, să fie consiliat pe marginea unui proiect sau chiar un alt craiovean care ţine să i se alăture în acţiunile de voluntariat în care, culmea, este implicată de la 12 ani. Cristina Catană poate părea o excepţie în lumea tinerei generaţii, dar ne asigură că nu este. Că sunt mulţi copiii şi tinerii care fac lucruri minunate pentru ei şi semenii lor. Indiferent de întrebarea ce-i este adresată, răspunsul este unul solid.

Consultant şi trainer independent

Experienţa acumulată în cei zece ani care s-au scurs de la momentul intrării ca voluntar în Consiliul Local al Copiilor, dar şi trecerea prin numeroase cursuri de formatori, completate apoi de studiile universitare, i-au dat suficientă încredere în sine, încât să lucreze pe cont propriu. „De când sunt trainer, de la 16 ani, am pregătit peste 4.000 de tineri pe formare, am coordonat şi implementat 100 de proiecte. Deocamdată încerc să mă dezvolt ca independent şi mă simt foarte bine în această ipostază“, spune Cristina.

Ce proiecte are Cristina pentru un viitor nu prea îndepărtat aflaţi astăzi, din Adevărul de Seară.