Consilierii locali au decis: Primăria Craiova se împrumută de 20 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au aprobat astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre privind contracarea unui împrumut de 20 milioane euro.

CITEŞTE ŞI:

Craiova: Primăria ne îndatorează cu 20 milioane euro

Edilii susţin că suma este necesară pentru a demara două proiecte importante pentru oraş: Water Park-ul din Lunca Jiului şi Centrul Multifuncţional din cartierul Romaneşti. Primăria Craiova a organizat anul trecut, în octombrie, o licitaţie deschisă la care au participat băncile A.I.C. LEASING & FINANZ GMBH, Banca Comerciala Română şi HYPO Investmentbank AG. În urma evaluării ofertelor, a fost anunţată câştigătoare banca HYPO Investmentbank A.

în următorii 20 de ani Primăria este nevoită să restituie 20 de milioane de euro plus o dobândă variabilă de aproximativ 0,7% odată la 3 luni, o dobândă fixă de 4,25 la sută pe an şi un comision de acordare a împrumutului de 1 la sută din valoarea totală.

 Pentru amenajarea ştrandului din Parcul Lunca Jiului se vor folosi peste opt milioane de euro, restul de bani urmând să fie pompaţi în Centrul Multifuncţional Craiova, o clădire de birouri ce urmează să fie ridicată pe terenul unde astăzi se află Târgul Romaneşti. Aceste sume reprezintă cofinanţarea la cele două proiecte care primesc şi spirjin financiar european.