Ce nu ştiu românii despre roşcate: Specialiştii din Oltenia spun ce se ascunde în spatele culorii părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile roşcate natural trebuie să consulte un doctor.

Femeile cu păr roşcat natural sunt frumoase, nu şi sănătoase, spun medicii. Potrivit specialiştilor, această culoare a părului este o cauză a lipsei de fier din organism. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oltenia există deja câteva persoane cu această problemă.

La cea mai mare unitate medicală din Oltenia sunt internaţi, la acest moment, cinci olteni roşcaţi, dintre care un copil, care au fost spitalizaţi pentru mai multe afecţiuni, printre care şi lipsa fierului din organism. "Acest lucru face ca pacienţii să aibă părul roşcat, din naştere. Problema este genetică. Părul roşcat apare nu numai din cauza carenţelor de fier, ci şi pentru că pacientul prezintă tendinţe de sechele de rahitism. Chiar dacă aceste lucruri pot fi rezoltate, în timp, culoarea părului nu se schimbă, tot roşcată rămâne", a explicat dr. Jamal Kamel (foto jos), medic la Spitalul Nr. 1 din Craiova.

Recomandarea medicilor: alimentare cu spanac şi carne roşie

Lipsa de fier în organism sau anemia poate fi diagnosticată în urma examenelor clinice şi a celor de laborator. Hemoleucograma este un test de sânge care măsoară nivelul de globule roşii şi de hemoglobină din sânge. Aceasta poate fi prevenită, în primul rând, prin adoptarea unei alimentaţii echilibrate. Medicii recomandă introducerea în regimul alimentar zilnic a cât mai multor produse cu un conţinut ridicat de fier, precum carnea roşie, spanacul, salata verde, varza, pătrunjelul, sparangherul, fasolea verde, gălbenuşul de ou, coacăzele negre, curmalele, caisele, piersicile, nucile, alunele, pâinea neagră etc.

Mai multe pentru tine:
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”