Asistentul şpăgar de la IML îşi povestea aranjamentele la telefon „ Să vină încoace că îl ajutăm, nu e o problemă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentul a fost prins ân flagrant chiar în timp ce primea şpagă

Cristian Preda, asistentul de la Institutul de Medicină Legală  Craiova şi  Jana Păun, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul, a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro pentru a interveni pe lângă medicii din instituţie să elibereze un certificat medico-legal „aranjat”.

Cristian Preda îi promisese denunţătorului că îl va ajuta să scape de dosarul pe care îl avea pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au aflat de faptul că asistentul împreună cu Jana Păun, omul său de legătură, puseseră pe picioare o adevărată afacere din „aranjarea” certificatelor medico-legale. Cei doi facilitau acordarea unor zile suplimentare de îngrijiri medicale şi recalcularea alcoolemiei, unde şoferii au tot interesul să obţină o valoare mai mică decât cea prevăzută de legislaţia în vigoare pentru a evita întocmirea unui dosar penal.

Denunţătorul a fost de acord să dea suma de 800 euro asistentului, iar în schimb să îi fie „aranjat“ certificatul medico-legal. Bărbatul a fost trimis în judecată, iar atunci a mers direct la DNA şi a povestit totul. G.M.A a declarat că ,deşi a dat bani a fost păcălit de asistentul de la IML şi de complicea acestuia, iar aceştia nu l-ai ajutat absolute deloc.         

A fost prins în flagrant

Imediat după denunţ oamenii legii au introdus pe fir un investigator sub acoperire.  Acesta i-a dat asistentului  500 de euro marcaţi pe care Preda i-a băgat în buzunarul gecii. Cristian Preda nu s-a ferit să spună că poate face şi alte aranjamente, însă totul contra cost.

Discuţie telefonică între asistentul  de la IML şi poliţistul sub acoperire

Cristian Preda nu s-a ferit să spună că poate face şi alte arnjamente, însă totul contra cost.
Discuţie telefonică între asistentul  de la IML şi poliţistul sub acoperire
Investigator (I): Crezui că…aşa, acum tălică zi-mi cât face toată treaba asta? Că am vorbit cu el.
Inculpat Preda (P): Să vină încoace că îl ajutăm, nu e o problemă.
(I): Nu e  aşa, că eu naiba…cum ziceţi… banii…lu’ mata  aşa  facem. Dacă  presupuneţi dumneavoastră  că  nu  s-o  putea,  vin  la  mata  şi  îmi  dai  banii înapoi.
(P): Da, da. Hai.
(I): Păi nu, unde mai ieşim afară, zi  tălică…. Ca să nu ai probleme  că…
(P): Oricum  să nu  spui la cineva!…

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe asistentul de la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova, Cristian Preda, şi pe Jana Păun, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Asistentul de la IML se află încă în aresta, însă complicea acestuia este cercetată în stare de libertate.