Tradiţii şi obiceiuri din Basarabia, pe scena constănţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tradiţii şi obiceiuri basarabene

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța organizează în perioada 27-31 martie Festivalul „Zilele Basarabiei”. Programul conţine vizionări de filme, degustări de produse tradiţionale. 

Obiectivele festivalului ajuns la cea de-a V-a ediție sunt informarea corectă a publicului din România asupra particularităților culturale din Basarabia, elucidarea importanței Unirii de la 1918 pentru evoluția ulterioară a culturii și societății basarabene și promovarea elementelor culturale actuale din Basarabia pe scena constănțeană.
Programul va începe marți, 27 martie 2012, ora 13:00 cu  simpozionul științific „Moldova de azi până mâine“ la Campusul Universității „Ovidius” cu participarea profesorilor și studenților din cadrul universităților din Constanța dar și a invitaților speciali din Republica Moldova.
Vineri, de la ora 17.30, în incinta City Park Mall se va desfășura expoziția „Spirit de Moldova” , cu muzică și dans popular și produse din Basarabia.
Pe 30 martie 2012, organizatorii vă invită să degustaţi minunatele produse specifice zonei.
Tot cu scopul de a promova elemente culturale, pe parcursul desfășurării evenimentului, veți putea viziona vineri, ora 20.30, la Cityplex, filmul „Nuntă în Basarabia” distribuit de producătorul Dan Rațiu.