Reduceri de preţuri pe litoral. Cât te costă o noapte de cazare după 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul românesc FOTO: Călin Gavrilaş

Preţurile intră la apă, după 1 septembrie, pe litoralul românesc. Scăderea tarifelor vine pe fondul finalului perioadei de vacanţă şi apropierea de începutul unui nou an şcolar.

Hotelierii au lansat în această perioadă programul „Litoralul pentru toţi”, prin care zeci de spaţii de cazare vin cu oferte atractive, cu preţuri până la 70% mai mici,  pentru cei care doresc să-şi petreacă primele zile ale toamnei pe plajă. 

„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât în anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină şi pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, afirmă Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Fiind un program de reduceri la care fiecare hotelier are libertatea de a alege perioada şi cuantumul reducerilor, „Litoralul pentru toţi” începe în unele cazuri pe 1 septembrie, în altele pe 5 septembrie sau chiar pe 12 septembrie pentru unii deţinători de spaţii de cazare. 

Preţuri în Mamaia şi Eforie Nord

Rezervarea sejurului pe litoral prin acest program vă aduce reduceri mai mari faţă de rezervarea standard făcută pe site-ul hotelului sau la recepţie.  De exemplu, o cameră dublă la un hotel de trei stele din Mamaia costă 228 de lei pe noapte, începând cu 6 septembrie, în timp ce rezervată prin programul „Litoralul pentru toţi” achiţi pentru aceeaşi cameră suma de 157 de lei. Am dat aici exemplul Hotelului Flora din Mamaia. 

În aceeaşi staţiune, la Hotelul Modern (patru stele), oferta pentru cinci nopţi de cazare la început de septembrie este de 562 de lei/camera dublă standard ultra all inclusive faţă de 885 de lei, preţul din ultimele zile ale lunii august. 

Hotelul Voila Mamaia (trei stele) oferă cu 124 de lei/camera pe noapte, sejur de minimum cinci nopţi, începând cu 1 septembrie. La patru stele, Hotelul Zenith din aceeaşi staţiune închiriază o cameră, pentru o noapte, cu 305 lei (mic dejun inclus), minimum patru nopţi.

În Eforie Nord, în luna septembrie, hotelurile oferă şi ele reduceri prin programul Litoralul pentru toţi. Astfel, Hotelul Mondial (patru stele) vă oferă posibilitatea de a vă caza cu 335 de lei/noapte în cameră dublă, în perioada 1-6 septembrie. Din 7 septembrie, noaptea de cazare va costa 210 lei/noapte. Aceleaşi tarife le găsiţi şi la Hotelul Union.

Cu 145 de lei/camera pe noapte te poţi caza tot în Eforie Nord la Hotelul Astoria, în perioada 5-11 septembrie. Aceeaşi cameră, fără balcon, costa la final de august 285 de lei/noapte.

Preţuri mici în sudul litoralului

Cine alege Eforie Sud trebuie să ştie că Hotelul Crişana (două stele) oferă camere duble, în perioada 1-11 septembrie, sejur de minimum cinci nopţi, cu 99 de lei/noapte. În vârf de sezon, acelaşi hotel închiria camera cu preţul de 198 de lei/noapte.

La Casa Maria din Costineşti, începând cu data de 6 septembrie, o cameră dublă costă 152 de lei/noapte (cu mic dejun) sau 243 de lei/noapte o cameră pentru patru persoane. Tot aici, Hotel Meridian (două stele) oferă camera dublă cu 170 de lei, de la 1 septembrie, faţă de 283 de lei, final de august.

În Neptun – Olimp, prin „Litoralul pentru toţi” vă puteţi caza la Hotelul Recif (trei stele) cu 125 de lei/noapte camera dublă faţă de 299 de lei/noapte cât acostat în vârf de sezon. LA HOTELUL Mioriţa, din aceeaşi staţiune, o cameră dublă costă în septembrie 140 de lei/noapte cu mic dejun, faţă de 307 lei în vârf de sezon.

Hotelul Dacia (două stele) din Neptun vă oferă, cu 145 de lei/noapte camera dublă, posibilitatea de a veni pe litoral în luna septembrie, iar Hotelul Callatis (două stele) închiriază camera dublă de la parter cu 90 de lei. La etaj, o cameră costă în septembrie 113 lei. 

Hotelul Majestic (trei stele) din Jupiter închiriază o cameră, prin acelaşi program special, cu 177 de lei din data de 5 septembrie. Turiştii au în aceşti bani inclus şi micul dejun. Din 12 septembrie, aceeaşi cameră va costa 108 lei/noapte. 

În Venus, la Hotelul Dana (patru stele) programul Litoralul pentru toţi începe din data de 12 septembrie. O cameră va costa 143 de lei/noapte, cu mic dejun inclus, în vilă de trei stele sau 249 de lei/noapte în hotel de patru stele fără balcon.

În saturn, la Hotelul Cleopatra (patru stele), în perioada 1-12 septembrie, camera dublă costă 354 de lei/noapte cu mic dejun inclus, sejur de minimum 4 nopţi. În vârf de sezon, acelaşi hotel închiria o cameră similară cu 460 de lei/noapte.

Hotelul Mureş (două stele) din Saturn oferă cazare la preşul de 72 de lei/noapte, începând cu data de 12 septembrie, în camere duble standard situate la parter. 

Vă recomandăm şi: 

 Cât costă cazarea la munte toamna, în judeţul Braşov. Ofertele lunii septembrie la Poiana Braşov

 Turistă venită pe litoral, depistată cu varianta Delta. Un alt pacient infectat cu aceeaşi tulpină a murit