FOTO Constanţa a sărbătorit Ora Pământului. Parcul Tăbăcărie a fost luminat de mii de făclii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleile din Parcul Tăbăcărie au fost luminate sâmbătă seara de mii de lumânări, de la intrarea în parc până la Cetate, pentru a marca Ora Pământului.

Sub sloganul „Să lăsăm Pământul să respire măcar o oră!“, câteva sute de constănţeni s-au strâns sâmbătă, 29 martie, la evenimentul „Ora Pământului 2014“, în Parcul Tăbăcărie, zona restaurantului „La Cetate“, între ore le 20.30 şi 21.30.

Cei mai mulţi care au răspuns chemării ONG Mare Nostrum au fost tinerii. La eveniment au fost prezenţi şi mulţi copii, care i-au însoţit pe părinţii lor.

Ora Pământului – Earth Hour – este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Timp de o oră, ecologiştii sting lumina şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale, pentru a ajuta medicul înconjurător. Totodată, se urmăreşte creşterea nivelului de conştientizare faţă de problemele cu care se confruntă societatea noastră, dar promovează şi cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun.

Au rămas în întuneric Castelul Peleş, Muzeul Brukenthal şi Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional de Artă, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară şi British Council din Capitală.

La Constanţa s-au stins luminile la sediile Primăriei şi la instituţiile din subordine, la Prefectura Constanţa, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Inspectoratul Şcolar Judeţean, asociaţiile de proprietari, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Zona Metropolitană Constanţa, precum şi iluminatul public în măsura în care nu se creează riscuri pentru siguranţa cetăţenilor.
De asemenea, în benzinăriile Rompetrol, în rafinăria şi sediile de birouri ale companiei a fost stinsă lumina timp de o oră.

Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney.