Forţe navale române, integrate în gruparea NATO ce asigură securitatea la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” foto: navy.ro

Pentru a se alătura trupelor NATO, marinarii militari români au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 şi au stat în carantină două săptămâni.

Forţele Navale Române anunţă că echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) parcurge, începând din luna decembrie a anului trecut, un program complex de pregătire, pentru a participa la misiunile Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care va fi prezentă în Marea Neagră, în perioada 25 februarie – 17 martie.

„În contextul epidemiologic actual, au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea şi limitarea infectării echipajului navei cu noul coronavirus. Toţi membrii echipajului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 şi au fost carantinaţi, o perioadă de două săptămâni, în facilităţile Forţelor Navale din garnizoana Constanţa, timp în care starea de sănătate a militarilor a fost monitorizată permanent”, transmit Forţele Navale.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) urmează să plece joi, 25 februarie, din portul militar Constanţa, pentru a desfăşura misiuni de asigurare a securităţii colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a SNMCMG-2.

„La începutul săptămânii viitoare, toţi membrii echipajului vor fi testaţi prin tehnici RT-PCR pentru COVID-19 şi, înainte de ambarcare la bordul navei, toate spaţiile interioare ale dragorului maritim 25 vor fi dezinfectate. După terminarea misiunii şi întoarcerea navei în portul Constanţa, echipajul va fi testat RT-PCR, conform procedurilor în vigoare”, mai spun cei din Forţele Navale Române.

Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi, pe timpul activităţilor pe mare, va avea ambarcat un echipaj alcătuit din 71 de militari, din care două femei.

Citeşte şi:

Forţele pentru Operaţii Speciale şi trupe NAVY SEAL s-au antrenat în portul militar Mangalia

DNA blochează unul dintre cele mai mari proiecte ale României. Descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, în atenţia procurorilor